Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
02.11.2021

Ungdomsskolering

Før Landsmøtet

Unge medlemmer fra hele landet deltok tirsdag i en egen skoleringssesjon før Landsmøtet i Norges Fiskarlag. Deltagerne fikk en omfattende gjennomgang av det som skjer i Landsmøtet.

Medlemslagene i organisasjonen har sendt en rekke ungdomsrepresentanter til årets Landsmøte, i tråd med tidligere praksis.Medlemslagene i organisasjonen har sendt en rekke ungdomsrepresentanter til årets Landsmøte, i tråd med tidligere praksis.

-Vi har et ønske om at de unge medlemmene våre som kommer på Landsmøtet skal få så mye igjen som mulig av oppholdet og har derfor laget et utvidet opplegg under årets møte, forteller rådgiver Hanna Bakke-Jensen som har hatt et hovedansvar for gjennomføringen.

Tirsdagens samling startet med lunsj ved Landsmøtehotellet før det gikk slag i slag med opplegg og møter med en rekke av de ansatte utover ettermiddagen.

Hanna innledet i starten om Norges Fiskarlag som organisasjon og hvordan vi arbeider, samt hvordan Landsmøtet er og fungerer som organisasjonens øverste organ.

Deretter fikk ungdommene møte organisasjonens hovedinnledere og saksbehandlere knyttet til alle de fire temasakene under møtet:

• Arbeidsprogrammet 

• Organisasjonssaken

• Grønn omstilling i fiskeflåten

• Ny regjering – ny fiskeripolitikk 

 I en avsluttende bolk var det satt av tid til tale- og debattskolering, samt en liten runde med fotografering.

Ungdomsskoleringen pågikk samtidig som Landsstyret hadde sitt siste møte før Landsmøtet. 

Før skoleringssamlingen var deltagerne oppfordret til å forberede seg til møtet ved å lese saker og dokumenter i Fiskarlagets landsmøteappen.

Alle påmeldte har fått adgang til denne applikasjonen, som inneholder saksdokumenter og øvrig relevant informasjon om møtet.Appen skal også brukes som en plattform for den digitale avstemmingen i møtet.

-Målet med samlingen er at deltagerne skal føle at de møter forberedt og klar for Landsmøtet på onsdag. I gjennomgangen av sakene er håpet at vi kan få en god diskusjon rundt temaene, sier Hanna Bakke-Jensen.