Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
20.09.2021

Takker for rydding

Strandryddeuka 2021

For femte året på rad har Hold Norge Rent invitert til en hel uke med frivillig opprydding, og over hele landet har frivillige mobilisert og gjort en innsats for miljøet. Vi og Hold Norge Rent takker alle som har bidratt.

Strandryddeuka har for mange blitt en tradisjon, og engasjerer et stort antall mennesker.

– Vi er imponert over den norske dugnadsånden. Familier, vennegjenger, barnehager, skoler, kommuner, idretten, miljøorganisasjoner, næringslivet, avfallsbransjen og ryddemiljøet har alle stått på og ryddet på land og i vann, sier prosjektleder Heidi Gromstad.

Også sjømatnæringen har bidratt, både gjennom selve uka og ulike typer bidrag lokalt og om bord.

-Vi har og tar et ansvar og må hele tiden være PÅ for å gjøre det vi kan for hav- og kystmiljøet, sier Kjell Ingebrigtsen, leder i Norges Fiskarlag.

Han sier det er imponerende å se hvordan mange titusener har deltatt i ulike typer aksjoner og at dette sammen med daglig bevissthet fra oss alle, er viktig for vårt felles miljø.

-Sjømat er og skal også være en nasjonal ressurs for oss i fremtiden. Dette krever at vi tar godt vare på de naturgitte forutsetningene vi har, også ved at vi tar vare på alt som kan forurense eller skade miljøet på en god måte, sier han.