Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
11.04.2018

Spennende Tørrfiskkonferanse

Påmeldingsfrist: 20. april

Tørrfisk er tradisjon, men dagens marked krever ny og moderne teknologi. Det er tema for Tørrfiskkonferansen 2018 i Svolvær som holdes fredag 4. mai. Påmelding senest 20.april.

Tørrfiskkonferansen er et årlig arrangement i regi av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF). Årets konferansen holdes mitt i tørrfiskriket Lofoten.

Under FHFs Tørrfiskkonferanse svarer forsker ved Holandsvika Laboratorium AS, Tom Gøran Skog på om tørrfisk kan spores med nanoteknologi? Solcellekjøling i Afrika og islandsk teknologiutvikling på tørrfisk står også på programmet.

Både teknologiarbeid og markedsarbeid handler om å få tørrfisken på stadig nye tallerkener. Det er også temaet for paneldebatten, der statssekretær Veronica Pedersen Åsheim deltar, i tillegg til at hun også holder foredrag i konferansen.

Celeber fisk

Og når tørrfisk fra Lofoten er i samme klasse som skinke fra Parma og bobler fra Champagne, hva må egentlig til for å få den i lokalmathyllene i norske butikker? Inn på flere afrikanske kjøkken? På flere italienske middagstallerkener?

Det er tema for ettermiddagsforedragene. Til slutt blir det et innblikk i den helt ferske boka «Tørrfisk, kystkultur. Querini kokekunst».

Studenter med utfordring

Nytt av året er at det arrangeres student-bootcamp i forkant av Tørrfiskkonferansen, som avsluttes med at alle studentenes løsningsforslag blir presentert og vinnerne blir kåret under selve konferansen.

Sett Sjøbein har fått i oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet å arrangere i alt tre marine student-bootcamper og årets første er lagt sammen med konferansen.

20 masterstudenter fra ulike studieretninger på høyskoler og universitet i hele landet skal delta. Studentene kommer til Lofoten for å bli kjent med sjømatnæringen. I sluttfasen av bootcampen skal de konkurrere i tverrfaglige team for å løse en viktig utfordring for næringen ved hjelp av ny teknologi og design.

Kom og hør ungdommens forslag på Tørrfiskkonferansen 4.mai i Svolvær!

Påmelding og program

Programmet for konferansen ser du her (ekstern link)

Påmeldingsfristen er satt til 20. april, men vær rask for å sikre deg plass!

Påmelding kan gjøres her