Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
27.08.2019

Skipsdåp i Meløy

Hanna deltar

Tirsdag er en stor dag ved Meløy videregående skole når det nye opplæringsfartøyet «Oscar Sund» skal døpes. Fiskarlaget er representert under dåpen.

«Oscar Sund» skal ha fast tilhold ved Meløy Videregående skole avdeling Inndyr på linja for fangst og fiske.

Fartøyet er hele 23,99 meter lang og åtte meter bred. «Oscar Sund» har køyeplass til 12, noe som betyr at elever og øvrig mannskap kan dra på Lofotfisket og andre lengre turer.

Prosjektleder Knut-Erik Svendsen har vært tydelig på at det nye fartøyet skal ha alle de kjente redskapene i fiskerinæringa, både garn, linje, juksa og teine, men spesielt er det i prosjektet tonet opp ringnot og snurrevad.

– I tre tanker på til sammen om lag 100 kubikk kan vi frakte levende fangst, og båten har alle de moderne verktøyene for navigasjon og leting etter fisk, påpekte Svendsen i et intervju i Kulingen i sommer.

Inndyr

Skipsdåpen er lagt til Rødbrygga ved Meløy vgs, studiested Inndyr tirsdag formiddag klokken 10.30. Det er fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen som har takket ja til det ærefulle oppdraget å døpe «Oscar Sund».

Fiskarlagets utsendte til anledningen er Hanna Bakke-Jensen.

– Dette blir mitt første store oppdrag som ansatt i Fiskarlaget, og skipsdåpen er på en måte indrefileten av hva jeg selv skal jobbe med i organisasjonen, sier hun.

– Jeg skal arbeide med organisasjonsbygging, og da er spesielt de unge og dem under utdannelse en kjernegruppe. Jeg gleder meg derfor stort til å få være med på dåpen og gleder meg til å se de nye fasilitetene som fremtidens fiskere skal få dra nytte av i sin opplæring, sier Hanna Bakke-Jensen.

Plakett

For å markere Fiskarlagets aksjer i næringen vil vi under tirsdagens dåp overrekke en plakett som vi håper kan slås opp om bord i det nye fartøyet.

Plaketten som Hanna Bakke-Jensen holder på bildet (over) har følgende ordlyd:

  • «Til lykke med nytt opplæringsfartøy. Fra denne båten legges grunnlaget for den videre verdiskapning og sysselsetting langs kysten vår. De beste ønsker Norges Fiskarlag.»