Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
17.02.2015

Sjømatnæringen markerte seg

Utdanningsmesse i Bodø

Det var stor interesse og godt besøk på utdanningsmessen som 5. og 6. februar ble holdt i Mørkvedhallen i Bodø. På messen kom blant annet elever fra ungdoms- og videregående skoler, foresatte, lærere og rådgivere.    

Av Laila Alendal, rådgiver i Nordland Fylkes Fiskarlag

Utdanningsmessen i Mørkvedhallen hadde utstillere fra utdanningsinstitusjoner som tilbyr yrkesfaglig utdanning via videregående skole, høyskole, forsvaret, folkehøgskole og universitet fra inn- og utland.

Sett Sjøbein var blant utstillere med representanter fra hele sjømatnæringen, som utdanningsinstitusjoner, interesseorganisasjoner, lærlinger og ansatte i fiskeflåte og akvakultur.

På standen kom mange åpne og nysgjerrige ungdommer. De lot seg engasjere og inspirere av en voksende og aktiv næring.

Nordland Fylkes Fiskarlag arrangerte konkurranse på standen og det kom inn hele 163 besvarelser. Blant de riktige besvarelsene ble det trukket ut et gavekort på 300 kroner på City Nord.

Jonas Skaug (19 år) fra Bodø ble den heldige vinneren. Han går det siste året på Bodø videregående skole og tar påbyggingsfag for å få generell studiekompetanse. Tidligere har han studert flyfag. Jonas han lyst å studere videre, men er veldig usikker på hva han skal søke og hva han kommer til å arbeide med i fremtiden.

-Jeg er fremdeles ung og jeg har mange år fremfor meg, sier Skaug. Han var fornøyd med å vinne konkurransen og regner med at gavekortet blir brukt til klær.