Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
08.09.2020

Rydd med refusjon

Få dekket kostnader

Årets strandryddeaksjon er i gang og du kan nå også søke om å få dekket kostnader du har ved rydding av eierløst avfall. Sjømatnæringen deltar også under årets jubileumsmarkering for Hold Norge Rent, samt under strandryddedagen 19. september.

Refusjonsordningen for utgifter knyttet til opprydding av eierløst marint avfall er nå åpen, og nytt av året er at søknadene fylles ut og sendes direkte fra Rydde (tidligere Ryddeportalen), opplyser Hold Norge Rent på sitt nettsted. 

Refusjonsordningen betinger at avfallet er samlet inn på frivillig basis, og ryddeaksjonene må være registrert i Rydde.

Se mer informasjon og alle kriterier: Refusjonsordningen (ekstern lenke)

Hold Norge Rent opplyser at søknadsfristen er 15. november, og refusjon utbetales innen utgangen av 2020.

– Vi håper integreringen av søknadsskjemaene i Rydde vil gjøre søknadsprosessen enklere, og vi står til tjeneste for alle som trenger bistand i forbindelse med denne oppgraderingen, sier fagleder Mari Mo Osterheider.

  • Har du spørsmål angående søknadsprosessen eller innspill til Refusjonsordningen? Send en e-post til refusjon@holdnorgerent.no.

Refusjonsordningen finansieres av Miljødirektoratet.

  • Du kan også lese mer om anbefalte smitteverntiltak hos Hold Norge Rent.

Vi er med

Gjennom 10 år har Hold Norge Rent organisert «Strandryddeuka». I år er uka doblet til to og flyttet til nå i september på grunn av covid-19.

I tiden 5.-20. september er det planlagt en rekke arrangement, med hovedtrøkk på selve strandryddedagen lørdag 19. september.

Under årets jubileumsarrangement vil også sjømatnæringen være representert. Vi har over flere år deltatt for å vise at vi er med og både har og tar ansvar for gamle synder og arbeider for gode fremtidige løsninger.

Vi er også med

Norges Fiskarlag er som en del av næringen aktivt med for å sette vårt positive fotavtrykk knyttet til miljøtilatk. Vi har den siste tiden gjort flere grep som vil være med på å gi langvarige og merkbare effekter.

Les om vårt arbeid med en internasjonal standard (ISO) for håndtering av avfall om bord på fiskefartøy, som vi håper skal ha verdensomspennende effekt.

Vi arbeider med flere prosjekt som skal gi redusert miljøavtrykk, i samarbeid med blant andre SINTEF – og det viser det seg at tiltakene har effekt.

Vi har oppfordret våre lokale medlemsavdelinger om å bidra, slik også mange gjør, både knyttet til strandryddeuka og i egne lokale årlige aksjoner.

En stor takk til alle som bidrar!