Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
10.10.2014

Resertifisering av makrell

Ber om innspill før 3. nov

Makrellfisket i nordlige farvann skal resertifiseres og i den forbindelse bes det om innspill i prosessen innen 3. november.  Resertifiseringen skjer etter MSCs standard for bærekraftig fiske og skal utføres av Food Certification International Ltd (FCI).

Resertifisering etter Marine Stewardship Council (MSC) standard for bærekraftig fiske vil omfatte makrellfisket i nordlige farvann gjennom MINSA (Mackerel Industry Northern Sustainability Alliance) ved bruk av trål, not, og snøre/krok.

Ansvarlig klient er Norges Fiskarlag paÌŠ vegne av den norske flaÌŠten.

Food Certification International Ltd (FCI) er ansvarlig sertifiseringsorgan for prosessene, og ønsker dialog med alle enkeltpersoner eller organisasjoner som har en interesse i disse fiskeriene. Ta kontakt på e-post eller med kontaktperson Keith Broomfield (se under) dersom du har relevant informasjon om fiskeriene, ønsker aÌŠ møte sertifiseringsteamet eller ønsker aÌŠ motta oppdateringer underveis i sertifiseringsprosessen. Innspill ønskes senest 3. november.

Sertifiseringgruppen kommer både til Nederland og Norge i uke 46 og det vil være mulig å gjøre avtale om å treffes da.

Informasjon om sertifiseringsprosessene er tilgjengelig paÌŠ FCIs nettsider: http://foodcertificationinternational.com/fisheries/msc-sustainable-fishing/

Kontaktinformasjon:    

Sertifiseringsgruppen (FCI Fisheries Team)

e-post:  fisheries@foodcertint.com

Telefon:              +44 (0)1463 223039 
Keith Broomfield: +44 (0) 1259 742575

Marine Stewardship Council (MSC) er en uavhengig allmennyttig organisasjon. Deres maÌŠl er aÌŠ bruke MSCs sertifiseringsprogram for bærekraftige fiskerier og miljømerke til aÌŠ bidra til sunnere verdenshav ved aÌŠ anerkjenne og belønne bærekraftig praksis, paÌŠvirke forbrukernes valg ved kjøp av sjømatprodukter, og arbeide med samarbeidspartnere for et bærekraftig grunnlag for sjømatmarkedet. Mer informasjon om MSC: http://www.msc.org/?set_language=no