Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
09.04.2015

Reker i sør sertifiseres

Ettårig prosess

Rekefisket sør for Stad skal nå sertifiseres etter MSCs standard for bærekraftig fiske. Prosessen tar ett års tid, sier miljørådgiver Tor Bjørklund Larsen i Fiskarlaget.

Norsk fiskeri etter reker i Skagerrak, Kattegat og Norskerenna starter altså nå en sertifiseringsprosess etter MSCs standard for bærekraftig fiske.

-Dette er en prosess som skal ledes av DNV-GL og der Norges Fiskarlag har klientansvar i Norge på vegne av næringen, forklarer miljørådgiveren.

Tor Bjørklund Larsen henviser alle organisasjoner eller enkeltpersoner som ønsker å komme med innspill og tilbakemeldinger i prosessen til MSCs nettsted. Mer informasjon om prosessen finner du her.

Om MSC

The Marine Stewardship Council (MSC) er en global organisasjon som jobber med fiskerier, sjømatselskaper, forskere, miljøverngrupper og det offentlig for å fremme den mest miljøvennlige sjømaten. MSC har fiskerisertifiseringsprogram og miljømerke for sjømat som sertifiserer og belønner bærekraftig fiske.

I Norge er det Norges Fiskarlag som på vegne av organisasjonene i næringen har nasjonalt klientansvar for arbeidet med sertifisering av norske fiskerier.

Naturlig utvikling

-Sertifisering er påkrevd i mange markeder og naturlig å arbeide med for en stor internasjonal aktør som Norge. Sju av våre fiskerier er alt sertifisert etter MSCs standard og vi håper at arbeidet knyttet til reker i sør skal være avsluttet og i mål i løpet av et års tid, sier Tor Bjørklund Larsen.

Les dette dokumentet for å se den formelle fremstillingen og beskrivelsen av sertifiseringen: {skydrivefile file.c9b94f799e7c4fa1.c9b94f799e7c4fa1!1818}