Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
16.02.2015

Ramberg får velferdsstasjon

Nytt tilbud

Norges Fiskarlag utvider sitt velferdstilbud til fiskerne og åpner ny velferdsstasjon på Ramberg i Lofoten. Stasjonen drives i et samarbeid mellom Ramberg fisk AS og Fiskarlaget. 

-Stasjonen på Ramberg åpner som følge av økt besøk av tilreisende fiskere og forespørsler om et slikt tilbud fra fiskere som bruker havnen i forbindelse med Lofotfisket. Dette forteller velferdsansvarlig i Fiskarlaget seniorrådgiver Knut Eriksen.

Velferdsvirksomheten til Norges Fiskarlag er sentrert om steder som får besøk av mange fremmedfiskere under de store sesongene. De aller fleste velferdsstasjonene ligger derfor i Lofoten og Vesterålen og langs kysten nordover i Troms og Finnmark.

-Vårt tilbud til fiskerne har hele tiden vært preget av etterspørsel. Det var derfor naturlig for oss å forsøke å få på plass en god løsning for de mange som oppsøker Ramberg i forbindelse med skreisesongen, sier Eriksen.

Glade på Ramberg

Det nye tilbudet på Ramberg åpner den første uken i februar og det er et gjenkjennelig konsept som møter tilreisende fiskere, forteller Knut Eriksen.

Marit Stokvik Johansen ved Ramberg fisk AS sier hun er meget fornøyd med å få til et samarbeid med Fiskarlaget om driften av velferdstilbudet.

-De siste ukene har vi kjøpt inn TV, kjøleskap og forskjellig annet utstyr, samt at det er tilrettelagt for å dusje og vaske klær for de besøkende. Vi vil også tilby enkel servering, forteller hun.

-Vi er glade for å ha fått på plass en avtale om driften med Fiskarlaget og synes det er flott at de tilreisende fiskerne nå får et slikt tilbud her på Ramberg.

Tyvstartet sist uke

Tove Sæthre Lorentzen er ansatt for å ivareta driften ved den nye stasjonen denne sesongen.

-Hun lager den beste vaffelrøre, holder det rent og pent, og ser til at ting er på stell, sier Marit S. Johansen.

Allerede sist uke tyvstartet driften på Ramberg etter hvert som fasilitetene nå har kommet på plass var det ikke noe å vente med.

Da fisker Sigbjørn Amundsen innom velferden og ventet på at klær ble ferdigtørket spurte hun om hvordan han trivdes på Ramberg og med mottaksløsningen hos Ramberg Fisk, og tilbakemeldingen var at han stortrives. Han mener bedriften har gjort mye de siste årene for å legge til rette for juksafiskere. Han var også fornøyd med at Ramberg har fasiliteter som kolonialbutikk, post, fiskeutstyr og skipselektronikk i havneområdet, forteller hun.

Marit S. Johansen har også fått med seg at fiskerne forventer at riskrem med rødsaus står på serveringsmenyen på den nye velferden!

Flere nye stasjoner

Knut Eriksen opplyser at Norges Fiskarlag de siste årene har åpnet velferdstilbud flere steder.

-Vi åpner ordinært velferdstilbud i Gryllefjord fra i år etter en vellykket prøveperiode i fjor vinter. Da anlegget i Tromvik i Troms ble åpnet i forfjor var det basert på den samme vurderingen som på Ramberg, og også lokale ønsker og entusiasme for et slikt tilbud. Da er det en glede for oss som organisasjon å kunne være med på å bistå praktisk og økonomisk slik at fiskerne får et slikt tilbud når de er på arbeid langt hjemmefra, påpeker Knut Eriksen.

-God velferd skaper trivsel. Det er derfor både en hyggelig og viktig del av min og Fiskarlagets jobb å tilrettelegge for at enkle dagligdagse nødvendigheter som klesvask og dusjing skal være tilgjengelig, også når man er langt hjemmefra.

Velferdsstasjonene

Norges Fiskarlag har om lag 20 velferdsstasjoner spredd langs hele kysten. Stasjonene drives til dels i samarbeid med ulike lokale aktører og holder åpent i de lokale høysesongene i fiskeriene.

Se oversikten over våre velferdsstasjoner.