Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
01.06.2015

Otto Gregussen på plass

Starter opp i dag 1. juni

-Jeg ser frem til å lede det administrative arbeidet i Norges Fiskarlag i en spennende tid for norsk fiskerinæring. Dette sier Otto Gregussen som i dag 1. juni tar over som generalsekretær etter Jan Skjærvø.    

Otto Gregussen (58) er opprinnelig fra Bodø og har hatt en rekke roller i næringsliv, organisasjonsliv og innen det politiske området.

Han var politisk rådgiver, statssekretær og statsråd i Fiskeridepartementet i perioden 1992 til 2001. Gregussen har også ledet Norske Fiskeoppdretteres Forening, Norshell og Norges Sildesalgslag, samt vært regiondirektør i NHO i Trøndelag og ledet Fiskeridirektoratets avdeling i Trøndelag.

-Jeg er nå på mange måter tilbake der jeg startet, sier Gregussen, som var ansatt ved hovedkontoret i Fiskarlaget i 12 år før han gikk inn i politikken.

-Vi er i en spennende tid for fiskeriene i Norge. Jeg kan faktisk ikke huske at så mange saker har vært på den fiskeripolitiske dagsorden på en gang tidligere. Dette gjør det selvsagt enda mer spennende å ta fatt på jobben som administrativ leder i Fiskarlaget, sier Gregussen.

Han sier sjømatnæringa er en næring som er preget av muligheter og pågangsmot.

-Mitt håp er at Fiskarlaget skal stimulere pågangsmotet og gjøre mulighetene tydelige både for de som er i næringa og for det samfunnet som vi er en del av, sier Otto Gregussen.