Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
29.10.2020

Om mannskapsskifte

Koronaendringer

Sjøfartsdirektoratet arbeider for å synliggjøre og avklare elementene i de nye retningslinjene for mannskapsbytter etter at regjeringen har strammet inn håndteringen av regelverket denne uka.

Regjeringen varslet mandag 28. oktober om endringer i Covid 19-forskriften. Endringene, som vil gjelde fra midnatt 30.oktober, vil påvirke hvordan rederiene må innrette seg ved bytte av mannskap i Norge.

Sjøfartsdirektoratet viser i en nettsak til regjeringens pressekonferanse mandag, pressemelding nr 148/20 om nye nasjonale innstramminger og fastsatte endringer i covid-19-forskriften med virkning fra 30.10 klokken 00.00.

Endringene vil påvirke hvordan rederiene må innrette seg ved bytte av mannskap i Norge og direktoratet har mottatt en stor mengde henvendelser knyttet til forståelse og praktisering av kravene i forbindelse med mannskapsskifte skip i Norge.

– Vi er i dialog med relevante myndigheter rundt forståelse og praktisering av kravene. Vi vil så snart som mulig oppdatere retningslinjer for mannskapsbytte, opplyser avdelingsdirektør for fartøy og sjøfolk, Håvard Gåseidnes.

Les retningslinjer for mannskapsbytte her.