Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
18.10.2019

Nytt om landsmøtet

Landsmøteinfo

Det er bare en drøy uke til Fiskarlagets landsmøte! Så langt er 280 delegater og gjester påmeldt. Nytt i år er at saksdokumentene ikke leveres på papir-“ og du kan se møtet på nett.

Denne uken fikk alle påmeldte delegater og gjester en SMS fra Fiskarlaget med informasjon om Landsmøtet 2019, og hvordan de får tilgang til å laste ned Landsmøte-appen til sin mobil, nettbrett og/eller datamaskin.

– Når app-en tas i bruk kan våre delegater og andre påmeldte lese saksdokumentene og få tilgang til deltagerliste og annen praktisk informasjon om møtet, forklarer leder Kjell Ingebrigtsen.

Han benyttet for øvrig anledningen til å ønske alle velkommen til landsmøtet med en egen velkomstvideo, som du kan se her i en link til Youtube. (ekstern lenke)

Alle kan se møtet

Årets Landsmøte holdes ved Scandic Nidelven hotell i Trondheim 30. €“31. oktober. Medlemmer og andre interesserte kan også følge møtet.

– Vi tilrettelegger for at alle skal kunne få med seg det som skjer i landets største fiskeripolitiske verksted. Vi filmer derfor møtet og streamer det på nettet begge møtedagene, forteller Ingebrigtsen. Link til dette legges ut på Fiskarlagets nettside første landsmøtedag.

Hoveddokumentene til de sentrale sakene i møtet vil også bli lagt ut på nett dagen før oppstart slik at du som ikke er deltager i møtet kan orientere deg.

Mulig å være etternøler

Påmelding via landsmøteportalen på nett er nå lukket, men det er fortsatt mulig for inviterte å melde seg på ved å ta direktekontakt med Fiskarlaget. Vi kan imidlertid ikke lenger garantere at vi kan gi bistand til overnatting, men vil via vårt reisebyrå bistå og gjøre det vi kan for å tilrettelegge for at alle vi har invitert også skal kunne komme.

Påmelding til møtet kan skje via e-post: fiskarlaget@fiskarlaget.no eller telefon 73 54 58 50.

Mye nytt

Årets landsmøte er det første i Fiskarlaget som gjennomføres uten bruk av papir. Dette er gjort av miljøhensyn og for å ta i bruk nye tekniske muligheter.

Alle gjester og delegater bes derfor om å huske på å ta med mobil, nettbrett eller egen datamaskin til møtet slik at dokumenter og informasjon kan ses på en digital enhet.

– De fleste av oss har jo slike enheter, og for min del handler det egentlig bare om en vanetilpassing, forklarer Kjell Ingebrigtsen, og viser til at Landsstyret det siste året også har gått bort fra papir i sine møter og nå bare bruker elektronisk saksbehandling.

– Til landsmøtet har vi også laget en liten videosnutt for å hjelpe de som skal delta med å huske denne saken. Og Landsstyret stilte villig opp som statister under filmingen, sier han. Se videosnutten her. (Ekstern lenke)

Dagsorden

Landsmøtet i Norges Fiskarlag er organisasjonens øverste organ, og dagsorden for møtet er knyttet opp mot to hovedtema:

  • Regjeringens kvotemelding
  • Tilpasning av fiskeflåten i forhold til kvotemeldingen og nye miljøkrav

Dagsorden for møtet finner du i appen.

Onkel Kjells «huskeliste» for delegater og gjester som skal delta i Trondheim:

  • Ta med din foretrukne digitale enhet for tilgang til møtedokumentene i NF Landsmøte-appen
  • Sørg for at du tar med ladekabel til din PC/nettbrett/mobil. Du finner strømuttak i møtesalen
  • Noe du lurer på? Sjekk om du finner infoen i appen! Hvis ikke; kontakt oss på: