Fiskarlaget Nyheter

2021-01-19 09:40
Åpner for søknader
Kompensasjonsordningen
Åpner for søknader
Ved kai i Svolvær
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Bedrifter kan nå søke om økonomisk hjelp gjennom den offentlige Kompensasjonsordningen. Brønnøysundregistrene tar mot søknader om pandemitilskudd som skal dekke uunngåelige kostnader bedriften har fått.

– Jeg vet at mange har ventet utålmodig på økonomisk støtte. Næringslivet vårt sliter fortsatt i motbakke, og jeg håper og tror mange vil søke om tilskudd nå når kompensasjonsordningen åpner. Ordningen er slik at de hardest rammede bedriftene får mest støtte. Kompensasjonsordningen er laget så bred som mulig for å hjelpe de fleste som har stort omsetningsfall som følge av pandemien, sier næringsminister Iselin Nybø.

Kompensasjonsordningen er et av de viktigste tiltakene regjeringen setter inn for å hjelpe de mange små og store bedriftene som har fått redusert aktiviteten sin som følge av korona-pandemien.

Det kan i første omgang søkes støtte for perioden september – desember 2020. Ordningen dekker inntil 70 prosent av faste unngåelige kostnader for september og oktober, og 85 prosent for november og desember.

Ordningen åpnet mandag denne uka. Bedrifter som har papirene i orden, vil få pengene raskt inn på konto når de har søkt, loves det fra regjeringen.

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.