Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
07.08.2020

Nyåpning i Berlevåg

Søstre med velferd

«Havblikk kafe og pub» er et nytt tilbud i Berlevåg. Fiskerne får dermed også et nytt helårstilbud fra de to søstrene som nå satser i fiskerikommunen på Finnmarkskysten.

Søstrene Anfrid og Sigrid Hojem kjøpte i april den tidligere Velferden i Berlevåg. 24. juni åpnet de kafe og pub i lokalene.

De to er vokst opp i Levanger og Sigrid (45) flyttet nylig fra Trondheim for å gjøre dette prosjektet sammen med søsteren. Anfrid (44) har for sin del bodd i Berlevåg i 12 år.

20200806 velferd bar privatfoto

Bildetekst: Sigrid (t.v.) og Anfrid Hojem tar en kaffe i lokalene de nå driver sammen i Berlevåg (Foto: Privat)

Omfattende oppussing

Sammen med mange gode hjelpere har de denne våren malt, snekret, skrudd og stått på for å få en ny stil i lokalet. Navnet de har gitt stedet har de «stjålet» fra den forrige eieren «Fiskarkvinnelaget Havblikk» som var med å sette opp bygget i 1978.

Fiskerkvinner er også et tema søstrene har lekt seg med i interiøret. De har blant annet satt opp fototapet med berlevågkvinner på filetarbeid fra 1960-tallet.

De synes den lokale forankringen er viktig, og de vil gjerne bruke lokale råvarer. Dette vises også igjen i drikkemenyen der de blant annet har tatt inn lokalbrygget øl fra både Båtsfjord og Vadsø.  

20200806 Velferd berlevåg privatfoto

Bildetekst: Fiskerne Brian Opsahl (25) (t.v.) og Daniel Olufsen (27) fra Bodø nyter bekvemmelighetene etter endt arbeidsdag. (Foto: Privat)

Når det gjelder åpningstider og meny forteller søstrene at de på grunn av koronasituasjonen vil måtte føle seg litt frem etter kapasitet og behov. De satser også på et kulturelt tilbud og har allerede arrangert to konserter. I forbindelse med renoveringen av lokalene er det bygget scene til det formålet. De forteller at de arbeider for å få til flere konserter i løpet av høsten og vinteren.

20200806 logo havblikk berlevåg

Bildetekst: Søstrene Hojem har også lagt kreativitet til grunn i arbeidet med sin nye logo.

Helårstilbud

Velferdsansvarlig Hanna Bakke-Jensen forteller at de to Hojem-søstrene legger opp til å tilby et velferdstilbud på helårsbasis der fiskere som besøker Berlevåg kan få seg drikke og en matbit, vaske og tørke klær, ta badstu, og benytte seg av gjeste-pc og printer.

20200806 velferd badstu privatfoto

Bildetekst: Brian Opsahl (øverst) og Daniel Olufsen tester ut badstua ved Havblikk. (Foto: Privat)

– Norges Fiskarlag har gitt tilskudd til oppstart av et velferdstilbud for fiskere i Berlevåg. Vi håper at fiskerne vil sette pris på det nye tilbudet og at de støtter opp om den satsingen som de to søstrene nå gjør i Berlevåg.

Tilbudet som gis i Berlevåg er i samme gate som Fiskarlagets velferdsstasjoner ellers på kysten. Velferdstilbudet kan variere noe fra sted til sted, men er i hovedsak lagt opp med et basistilbud om dusj og vask av klær, samt lett servering og oppholdsrom med internett-tilgang.