Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
27.03.2019

Møtte næringssjefen

Før fiskarmøtet på Røst

Fiskarlaget har onsdag formiddag hatt møte med næringssjef Hilde Grimstad på Røst, i forkant av kveldens fiskarmøte på Havly.

– Vi fikk en god times prat sammen med næringssjefen, sier Kjell Ingebrigtsen.

Avtalen om møte ble gjort da Ingebrigtsen landet med morgenflyet fra Bodø på øya.

– Næringssjefen er godt kjent med næringen, og fiskerinæringens betydning på øya ligger selvfølgelig i bunn når hun umiddelbart var på hugget for å få en prat med oss, sier han.

Hilde Grimstad presenterte kommunens næringsplan og tok opp flere tema knyttet til næringsutvikling og ordninger i næringen med Fiskarlaget.

Hun fortalte om arbeidet med utvikling av Røst Fiskerihavn og tiltak knyttet til etablererkurs og andre kompetansetiltak. Det ble også utvekslet ideer og muligheter innen rekruttering. Røst har hatt nedgang i antall egne fiskere, og kommunen arbeider blant annet med tiltak både mot næringslivet og inn mot skolen.

Møtet ble holdt på det høyeste punktet på Røstlandet, på Havly. Hilde Grimstad tok med Kjell Ingebrigtsen og Steinar Jonassen (bildet) ut på terrassen for å peke og forklare om havnemuligheter og tanker og planer som kommunen arbeider med for å tilrettelegge for næringsutvikling.

Fiskarmøte klokken 18

Norges Fiskarlag blir representert med fire fra organisasjonen i forbindelse med fiskarmøtet onsdag kveld på Havly (les mer om møtet her).

Leder Kjell Ingebrigtsen, assisterende generalsekretær Jan Birger Jørgensen, informasjonsleder Jan-Erik Indretrand og daglig leder i Nordland Fylkes Fiskarlag Steinar Jonassen.

Møtet holdes i samarbeid med Norges Råfisklag.