Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
02.09.2021

Mønstret 1800 elever

Møre og Romsdal

Rundt 1800 elever fra 35 skoler i Møre og Romsdal har torsdag deltatt i Fiskeflåtens ungdomsmønstring. Arrangementet er en årviss tradisjon.

Formålet med Fiskeflåtens ungdomsmønstring er å synliggjøre fiskerinæringens betydning og formidle at fiskeflåten bidrar til store muligheter for å sikte seg inn mot mange spennende jobber innenfor fiskerinæringen – både ombord og på land.

Arrangementet i år ble holdt i Øygardshallen på Giske torsdag 02. september. Som følge av pandemien ble også årets mønstring filmet og delt over internett slik at elevene kunne følge sendingen fra sitt eget klasserom.

I alt var det altså om lag 1 800 tiendeklassinger fra 35 skoler i Møre og Romsdal som fulgte sendingen.

Hovedingrediensene i ungdomsmønstringen er informasjon om sjømatnæringen, intervju med unge som har valgt en karriere innen fiskeflåten, en spørrekonkurranse på Kahoot med pengepremie til den vinnende klassen, samt musikalsk underholdning.

Årets artist var Sverre Eide, kjent fra TV2s The Voice.

Odd Kristian Dale, informasjonsleder i Fiskebåt ga en innføring i norsk sjømatnæring med hovedvekt på fiskeflåten.

I spørrekonkurranse-kahooten om fiskerinæringen var det Bergmo ungdomsskole som ble premiert med 10 000 kroner til klasse-kassen, samt at eleven som gikk til topps i konkurransen fikk et nettbrett i premie.

Arrangementet er et samarbeid mellom salgslaget Surofi, Møre og Romsdal Fiskarlag, Marint kompetansesenter og Fiskebåt Vest. Sponsorer av arrangementet er Surofi, Sparebanken Møre og Norges Sildesalgslag.