Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
12.04.2022

Marin forsøpling

Fiskarmøte 26. april

Plast i havet og marin forsøpling er et reelt problem. Men hva kan fiskerinæringa gjøre? Nå inviterer vi deg til digitalt Fiskarmøte om nettopp dette. Meld deg på i dag!

Norges Fiskarlag skal i juni vedta en strategi mot marin forsøpling. For at vi skal ha et best mulig informasjonsgrunnlag og kunne lage en realistisk handlingsplan vil vi høre fra deg som har støvlene på.

I løpet av et to timers digitalt Fiskarmøte får du blant annet møte Kåre Heggebø og Jan Roger Lerbukt, leder og nestleder i Norges Fiskarlag.

Vi får høre konkrete erfaringer og tanker om hva den enkelte kan ta tak i for å løse sin del av utfordringene, i tillegg til erfaringer fra tiltak om bord i eget fartøy.

Du har kanskje også fått med deg rapporten Makroplast fra fiskeri og havbruk: Kunnskapsstatus, forebyggende tiltak og kunnskapsbehov? Vi får en gjennomgang av funnene i rapporten.

Meld deg på!

Fullt program for Fiskarmøtet ser du nedenfor. Vi håper du setter av tiden til å bli med, for vi vil veldig gjerne få innspill og kommentarer fra deg.

Det blir svært viktig for oss i vårt videre arbeid mot marin forsøpling. For skal vi få til en endring, er det avgjørende at vi står samlet bak handlingsplanen.

Møtet holdes på Teams tirsdag 26. april fra klokken 14.00, og her er lenken til Fiskarlagets digitale Fiskarmøte

Legg gjerne tidspunktet inn i kalenderen allerede nå!

Program for møtet:

14.00 Velkommen og praktisk informasjon Maria Arvnes og Marit Hiim Haugseth fra Norges Fiskarlag

14.05 Ambisjoner for en ny handlingsplan i Norges Fiskarlag – Kåre Heggebø, leder i Norges Fiskarlag

14.15 Erfaringer fra Hermes – Jan Roger Lerbukt, nestleder i Norges Fiskarlag

14.30 Erfaringer og tanker om hva den enkelte kan ta tak i for å løse sin del utfordringene – Alf Erik Ulland, styreleder I Hidra Fiskeri & Næringsutvikling

14.40 Erfaringer fra tiltak om bord i eget fartøy – Erik Gåsvær, daglig leder i Hognefjord og styremedlem i Sogn og Fjordane Fiskarlag

14.50 Kaffepause og benstrekk

15.00 Erfaringer fra Mausund Feltstasjon – Odd Arne Arnesen, daglig leder ved Mausund Feltstasjon

15.15 En gjennomgang av funnene i rapporten «Makroplast fra fiskeri og havbruk: – Maria Antonsen og Ann Helen Hellevik fra MARFO: «Kunnskapsstatus, forebyggende tiltak og kunnskapsbehov»

15.30 Fiskeridirektoratets handlingsplan mot marin forsøpling – hva betyr det for medlemmene i Norges Fiskarlag? – Hilde Sofie Fantoft Berg fra Fiskeridirektoratet

15.45 Deltakere oppfordres til å dele erfaringer og tips til hvordan marin forsøpling fra næringa kan minimeres.

  • Denne seansen modereres av Marit Hiim Haugseth fra Norges Fiskarlag

16.00 Slutt

Har du innspill?

Har du spørsmål eller kommentarer du vil sende inn i forkant av møtet, kan du sende det til Marit Hiim Haugseth på e-post, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram.

Håper vi ser deg til digitalt Fiskarmøte tirsdag 26. april kl. 14!