Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
15.02.2018

Mange nye medlemmer

Lofotfishing

Mange godprater og totalt sett en flott helg. Dette er oppsummerende kommentarer fra Fiskarlagets standpersonale på Lofotfishing i Kabelvåg. André Storslett (bildet) fra Moskenes er en av mange nye medlemmer.

I de to idrettshallene i Kabelvåg var kapasiteten sprengt, og i alt var det klemt inn 155 stander. Daglig leder i Lofotstand Arne W. Mørch forteller at mer enn 4 000 besøkende har vært innom de tre dagene, og at dette er gode tall for messa. Begrensningen for videre vekst, særlig med tanke på besøkende, ligger nå i hotellkapasiteten i regionen. Imidlertid skjer det mye på den fronten. Flere nye prosjekt er i gang og mandag 1. april starter riving av det gamle fryselageret på hurtigrutekaia i Svolvær.

– Vi håper det nye hotellet er klart til neste messe om to år, sier en fornøyd Mørch.

20190401 Kjell redskaper

Bildetekst: Fiskarlagsledren i munter passiar med kjenninger på messa.

Mange innom

Også hos Fiskarlaget er stemningen god. Det har vært et godt sig av folk innom vår stand. Fiskarlagets folk har fått mange typer spørsmål og innspill, og særlig rapporteres det om mange interesserte ungdommer og unge fiskere.

– Vi merker godt at det er mange fiskere på messa, og spesielt trivelig er det å se at rekrutteringen til næring er god og at de unge er interessert i oss og det vi arbeider med for fiskerne, sier leder Kjell Ingebrigtsen.

20190401 Stttfjord Svolvr

Bildetekst: Mange tok også turen til kaia i Svolvær der mange av de nyeste båtene i næringen var å se, her reprsentert ved «Støttfjord» 

Bruk organisasjonen!

Daglig leder Steinar Jonassen i Nordland Fylkes Fiskarlag er også fornøyd.

Han sier mange deler synspunkt og tar opp saker som fiskerireguleringer, jus og sameksistens på havet.

– Vi oppfordrer våre medlemmer om å bruke organisasjonen aktivt. Ta opp saker gjennom lokallag og medlemslag og ta også direkte kontakt når det er aktuelt for å diskutere og spille inn saker, sier han.

20190401 Jan Petter Stand

Bildetekst: Steinar Jonassen (bak t.v.) sammen med Audun Stautland og Jan Petter Børresen (foran) i Fiskarlagets Mannskapsseksjon i samtale med besøkende på messa.

Medlemsfordeler

På messa var også Univern, en av leverandørene Fiskarlaget har medlemsfordelsavtale med. Medlemmer får 25 prosent rabatt ved kjøp av varer hos butikker som har Univerns produkter.

Fiskarlagsmedlem Eirik Norvoll (i midten under) fra Andenes gir tommel opp for organisasjones medlemsavtale og rabatten på arbeidsbekledning. Han var en av dem som fikk sett nærmere på både den nye regntøyserien «Vega» og ikke minst svært populære «Skrova».

20190401 Eirik Norvoll Lofotfishing

Bernt Thomas Bortne i Univern forteller om stor interesse fra fiskerne på plagget, som består av bevernylon med PVC-armer og mansjetter av neopren.

– Vi er nesten overrasket over hvor gode reaksjonene har vært, både på regntøyet og ikke minst på bevernylonserien, forteller Bortne.

Eirik Norvoll sier han gjerne hadde kjøpt flere av produktene på flekken, men Univern hadde bare med utstillingsmodeller til messa.