Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
16.08.2018

Lavtflyging med Støre

Ap så på fiskeri i Bodø

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er torsdag i Bodø. Han får et bredt innsyn i status for fiskeriene i kommunen og både rekruttering og utvikling står på dagsorden.

Fiskarlagets leder Kjell Ingebrigtsen bor selv i Bodø og er med delegasjonen fra Arbeiderpartiet som kjentmann og «los» inn til næringen.

Delegasjonen dro allerede i formiddag fra hurtigrutekaia i Bodø til fiskeværet Helligvær 30 kilometer ut i havet fra fastlandet.

-Både til og fra Helligvær var det «lavtflyging» med hurtiggående båt. Det er alltid en luftig og heftig opplevelse, ikke minst for meg som er mest vant til noen få knops fart når jeg er på havet med «Fugløyfisk», melder Kjell Ingebrigtsen.

I dag var farten på omlag 50 knop på Vestfjorden.

Helligvær

På Helligvær var det lagt opp til et program som ga lederen i Arbeiderpartiet et oversiktsbilde over status i fiskeriene.

Øysamfunnet har omlag hundre fastboende. Øya har også egen skole. Mange av de som bor på øya er fiskere og blant dem er det også unge som har valgt dette som sitt yrke. Blåkveitefisket som nå pågår gjør også at en del er opptatt med dette fisket, men politikerne fikk selvfølgelig møte de lokale.

 data-src=

Bildetekst: Fiskarlagslederen fikk også anledning til å fortellelitt om fisket på denne tiden i og med at det kom ferskfisk til bruket på Hellifvær. Her er det både uer nærmest, og flere slag hvitfisk bak.

Om rekruttering og utvikling

På Helligvær møtte Ap-delegasjonen Øistein Rånes som har vært fisker i en årrekke og Ole Martin Hansen, som nettopp har starta opp i yrket. Øistein Rånes tok med politikerne ut til merdene der han driver levendelagring av torsk.

Øystein Mathisen (leder i Bodø Ap), Ida Pinnerød (ordfører), Morten Melå (gruppeleder) og AP-leder Jonas Gahr Støre fikk også komme om bord til skipper Andre Olsen på hans autolinebåt og de fikk møte unge fiskere om bord.

-En persolig favoritt var også på programmet når det skulle ordnes med sikringskost på Helligvær, opplyser Fiskarlagslederen. Vi fikk servert kaldsei og rømme på samfunnshuset – og det var aldeles nydelig!

Tema for turen til Helligvær var rekruttering og utvikling. Kjell Ingebrigtsen forteller at han selvfølgelig benyttet anledningen til å supplere og informere politikerne om sine erfaringer og næringens arbeid og ståsted for å få en god utvikling fremover.

-Jeg tror på en offentlig samtale i arbeidet for å skru sammen gode rammevilkår for best mulig utvikling også frem i tid. Denne dialogen må vi hele tiden delta i, både med våre politikere og samarbeidspartnere både i og utenfor næringen, mener Kjell Ingebrigtsen.

Politisk uke

Lederen i Fiskarlaget har tidligere denne uken vært på Arendalsuka, til liks med Jonas Gahr Støre.

-Jeg dro til Bodø i morges for å få med meg denne anledningen til å møte også disse politikerne. Som leder for landets største fag- og interesseorganisasjon for fiskere er det et privilegium å få mulighet til å ha en så tett kontakt med hele det politiske miljøet, sier en fornøyd Ingebrigtsen. 

 data-src=

Bildetekst: Det var ikke bare Fisakrlagslederen som var fornæyd med dage. Også Støre og ordføreren i Bodø satte pris på å få med seg dagsprogrammet som var forberedt på Helligvær.