Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
10.01.2023

Jonny Berfjord til Sildelaget

Starter 11. april

Jonny Berfjord fra Dønna er ansatt som ny administrerende direktør i Norges Sildesalgslag. Han starter i stillingen rett etter påske.

Jonny Berfjord har hatt verv som nestleder i Norges Fiskarlag og har siden 2015 vært styreleder i Fiskebåt. Han har også erfaring fra eget rederi, Dønna Havfiske, som blant annet eide ringnotfartøyet Åkerøy.
 
– Vi har i Jonny Berfjord fått en person med lang og god erfaring fra både land og sjø. Han besitter mye kunnskap om norsk fiskerinæring, noe som har vært viktig for Sildelaget i jakten på ny direktør, sier styreleder Lars Ove Stenevik i en pressemelding fra Sildelaget.

– Vi vet Jonny har en verdifull anseelse både hos fiskere, kjøpere og offentlige forvaltningsorgan. Sildelaget har mange viktige saker i tiden fremover som krever mye oppmerksomhet og gode beslutninger, og styret mener Berfjord er den rette til å lede dette arbeidet, sier Stenevik.
 
Berfjord vil fortsette som styreleder i Fiskebåt frem til og med årsmøtet, som holdes 14.-15. februar.

Øyvind Furnes er konstituert leder av Sildelaget til Berfjord tar over 11 april.

Leder Kåre Heggebø i Norges Fiskarlag ser frem til å samarbeide med Berfjord i en ny sammenheng.

-Vi gratulerer Jonny og Sildelaget med ny leder og ser frem til å samarbeide med Jonny i hans nye funksjon. Vi kjenner Jonny Berfjord godt via de funksjoner og tillitsverv han har hatt så langt i næringen og både hans kunnskap og erfaring vil stå godt til den nye rollen, mener Kåre Heggebø.