28.11.2023

Hva skjer med rekeflåten?

Podkast

1. juli 2023 ble kvoten til rekeflåten i sør redusert med over 40 % – over natten. Hør mer om den betydelige kvotereduksjonen og hvilke konsekvenser den har i vår podkast «Jeg kan ingenting om fisk».

Rekefiskerne i sør fikk altså en enorm nedgang i næringsgrunnlaget sitt fra en dag til en annen, og opplever naturlig nok denne situasjonen som dramatisk.

Våre podkastverter Marit og Hanna har invitert tidligere kollega Erlend Grimsrud tilbake til podkasten. Erlend gikk i høst over i ny jobb. Han arbeidet imidlertid tett på rekefiskerne i sør gjennom hele sin tid i Fiskarlaget og er helt klart en ekspert på området.

I denne episoden forklarer han hva som har skjedd, hvorfor og hvilke konsekvenser det har for rekefiskerne.

Samtidig trenger man et lite vitnesbyrd fra selve rekeflåten. Fisker og landsstyremedlem Thor Gunnar Martinsen forteller om hvordan han opplever situasjonen og hvordan hans rederi tilpasser sin drift til den nye kvoten.

En ny «dør» til podkasten

På Fiskarlagets nettside finner du nå podkasten lett synlig når du kommer inn på siden. Rull deg bare litt nedover på hovedsiden, så vil den til enhver tid nyeste podkastepisoden dukke opp i synsfeltet ditt.

Vi håper du finner tema og ny kunnskap som treffer deg, i vår etter hvert lange rekke av podkaster. Har du innspill, forslag til tema eller gjester? Ris eller ros?

Ta gjerne kontakt med oss på podkast@fiskarlaget.no.

Hør også podkasten der du henter ditt innhold; som hos Spotify.