Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
08.10.2021

Hanne i gang i Bodø

Ny daglig leder

Hanne Fagertun har nå tatt over som ny daglig leder i Nordland Fylkes Fiskarlag. 38-åringen fra Værøy fullførte fredag sin første uke med styremøte ved kontoret i Bodø.

Hanne Fagertun overtok fra 1. oktober stillingen som daglig leder i Nordland Fylkes Fiskarlag. Hun tar over roret etter Steinar Jonassen, som blir med i en kort overgangsfase for deretter igjen å bli pensjonist. 

Hanne skal dermed lede kontoret i en spennende tid fremover med både tunge fiskeripolitiske saker og ikke minst vil hun bli en viktig brikke i arbeidet fremover med en omorganisering av Fiskarlaget.

For den fiskeriinteresserte 38-åringen blir det svært mye nytt og faglig utfordrende å sette seg inn i og gjøre seg kjent med og hun sier at det er med stor spenning hun starter opp i denne viktige jobben for fiskerne i Nordland.

– Læringskurven blir veldig bratt, men dette ser jeg på som en utfordring og ikke som et problem.  Norges Fiskarlag er en spennende organisasjon som betyr svært mye for fiskerne og fiskerinæringen. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt i de ulike problemstillingene og håper at jeg opplever å få god kontakt med medlemmene, med organisasjonen og alle andre som vi har behov for å samarbeide med for å oppnå ønskede resultater, sier den nye daglige lederen i Nordland Fylkes Fiskarlag.

38-åringen er fra Værøy og da hun ble ansatt i sommer var hun tydelig på at det er fiskeri hun brenner for. Hun har arbeidet med fisk på ett eller annet vis fra barnsben av. Hun beskriver selv sin erfaring fra næringen som allsidig. Hanne Fagertun har arbeidet som fisker med not og snurrevad, og som produksjonsmedarbeider ved flere fiskemottak på Værøy.

Etter studier i Eksportmarkedsføring ved Nord Universitet har hun blant annet vært eksportsjef i Salten Fiskeindustri med ansvar for eksport, salg og kundeoppfølging.

Det siste drøye året har hun vært tilbake på hjemplassen i administrasjonen for fiskebåtrederiet Jarle Bergs Sønner AS, samt Brødrene Berg AS, som har fiskemottak og fiskeforedlingsbedrift.

Hanne Fagertun kommer, til liks med sin forgjenger Steinar Jonassen, til å ha tilhold i Bodø gjennom uka, med en viss grad av tilpasning av arbeidsuken ved i noen grad også å ha hjemmekontor.

  • Hanne Fagertun – 40 63 20 22