Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
21.02.2023

Hanne Fagertun er ansatt

Blir daglig leder i Nord

Styret i Nord Fiskarlag har ansatt Hanne Fagertun (40) fra Værøy som daglig leder for Nord Fiskarlag.

-Vi er svært fornøyde med å få Hanne med oss videre, og vi er sikre på at Nord Fiskarlag nå har på plass en daglig leder med sterk motivasjon som vil jobbe knallhardt for medlemmenes interesser, sier styreleder Roger Hansen i Nord Fiskarlag.

Nord Fiskarlag ble stiftet i desember 2022, og er en sammenslåing av tidligere Fiskarlaget Nord, Nordland Fylkes Fiskarlag og Fiskarlaget Midt-Norge.

Hanne Fagertun har fra oktober 2021 vært daglig leder i Nordland Fylkes Fiskarlag, og fortsetter nå i samme rolle for Nord Fiskarlag.

-Vi har gjennomført en grundig rekrutteringsprosess, og i konkurranse med flere sterke kandidater utmerket Hanne seg med sin gode forståelse for fiskernes hverdag, Fiskarlagets rolle og sin allsidige bakgrunn.

Hanne Fagertun tar formelt over som daglig leder fra 1. mars 2023.

-Jeg er veldig glad for at styret viser meg denne tilliten, og ser fram til å fortsette arbeidet i en spennende og slagkraftig organisasjon. Jeg ser veldig frem til å få delta i å videreutvikle organisasjonen, og skape et attraktivt og godt medlemstilbud, sier Hanne Fagertun.

40-åringen er fra Værøy i Lofoten og har arbeidet med fisk på ett eller annet vis hele livet. Hun beskriver selv sin erfaring fra næringen som allsidig.

Hanne Fagertun har arbeidet som fisker med not og snurrevad, og som produksjonsmedarbeider og i administrasjonen ved flere fiskeribedrifter på hjemstedet.

Etter studier i Eksportmarkedsføring ved Nord Universitet var hun blant annet eksportsjef i Salten Fiskeindustri, før hun ble daglig leder i Nordland Fylkes Fiskarlag.

Hanne Fagertun fortsetter å ha kontorsted i Bodø, og skal også følge opp de andre kontorene i Nord Fiskarlag i Trondheim og Tromsø.

-Nord Fiskarlag er fortsatt i en etableringsfase, og med Hanne som administrativ leder har vi de beste forutsetninger for å lykkes med målene for sammenslåingen, sier Roger Hansen. 

Kontakt:

  • Daglig leder Hanne Fagertun, Nord Fiskarlag – 40 63 20 22
  • Styreleder Roger Hansen, Nord Fiskarlag – 48 09 04 40
  • Generalsekretær Sverre Johansen, Norges Fiskarlag – 98 05 15 07

Hanne Fagertun på kaia i Bodø.                                 Foto: Tove Strand, Nord Fiskarlag