Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
29.08.2022

«Fiskerne» starter mandag

Dokudrama på NRK

«Fiskerlivet er beintøft. De som lykkes, tjener store penger, men det krever hardt arbeid og god gammeldags fiskelykke. Er dette Norges tøffeste jobb,» spør NRK i sin forhåndsomtale av dokumentarserien med premiere på NRK1 mandag 29. august.

NRKs dokumentarserie starter opp mandag 29. august og i «Fiskerne» følges et knippe kystfiskerne gjennom et år, fra spektakulære Lofoten i midnattssol, til intense høststormer på Vestlandet.

NRK følger tett på noen av norskekystens fargerike og hardtarbeidende fiskere gjennom et år med venting, bomfiske og storfangster.

-Mannskapet om bord i de små fiskebåtene langs kysten har noen av de mest krevende jobbene som finnes i Norge, skriver NRK i sin forhåndsomtale.

Rommetveit er med

Skipper Geir Stuve Rommetveit (40) er eldstemann av de tre som er med på bildet (over). Også Jarand Grøndal (22) og Rune Sangolt (38) er fra Vestland.

Rommetveit sier han tvilte seg frem til å bli med i serien, og håper uansett at seerne skal få et innblikk i hvordan det egentlig er å være på havet.

Han startet selv uten forankring i næringen og har bygget seg opp, særlig innenfor pelagiske fiskerier, og eier nå to fartøy. Hjemme i Fitjar i Vestland har han «Stording» og «Torgny».

Han beskriver en hovedutfordring om bord at produksjonsteamet var i veien hele tiden.

Nettopp det er også litt av NRK s ambisjon med serien, at man skal få vist fram hvordan livet egentlig er på sjøen; i alt slags vær, på til dels små fartøy og med ulike typer hendelser og utfordringer i tillegg til spenningen, risikoen og fascinasjonen – og gleden man har i arbeidet som fisker.

Serien er laget av selskapet Mothership for NRK og har i alt åtte episoder.

Episodene kan også ses i NRKs mediespiller