03.11.2023

Fiskeflåtens samfunnskontrakt

Ny podkast-episode

Mat til folket og lys i husan – er noen av ordene som brukes i sesongens første podkastepisode. Ordene er lenket til en av sakene som også skal opp på landsmøtet, nemlig: Fiskernes samfunnskontrakt. Hva er det, og hva går det ut på?

-Velkommen tilbake til podkasten, sier Hanna Bakke-Jensen og Marit Hiim Haugseth.

I høstens første episode snakker de to altså om fiskeflåtens samfunnskontrakt.

Hva er en samfunnskontrakt? Hva går det utpå? Har fiskeflåten inngått en kontrakt med samfunnet? Hva forventer egentlig samfunnet at fiskeflåten gjør? Og hva trenger fiskeflåten for å oppfylle kontrakten?

Fiskarlagets leder Kåre Heggebø er tilbake som gjest i podkasten for å forklare med sine ord hva samfunnskontrakten går utpå og hvordan den fungerer.

Denne gangen har podkasten ikke bare èn, men to fiskere med. Stine Ytterstad fra Ytterstad fiskeriselskap i Lødingen og sjarkfisker Tomas Sagen fra Kjøllefjord forteller hva de tenker om samfunnskontrakten og hvordan de bidrar inn og tilbake til sine lokalsamfunn.

Har du innspill, forslag til tema eller gjester? Ris eller ros? Ta gjerne kontakt med Marit og Hanna på podkast@fiskarlaget.no.

Lytt til denne og våre tidligere episoder av «Jeg kan ingenting om fisk» der du laster ned dine podkaster, som i ItunesSpotifypodtail og rephonic