Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
29.03.2019

– En viktig utviklingsarena

Lofotfishing åpnet

– Fiskerimessa i Kabevåg er en viktig utviklingsarena for næringen. Det sa administrerende direktør Svein Ove Haugland i Norges Råfisklag da han fredag åpnet den 11. Lofotfishing-messa.

Hektiske siste forberedelser, bilkø og trengsel ved inngangen preget den siste halvtimen før Svein Ove Haugland erklærte årets Lofotfishing for åpnet.

Råfisklagets toppsjef poengterte også at næringen er med på å skape store verdier og at messa er et sentralt samlingssted for et stort antall utøvere.

Haugland viste til at hele 1 600 fartøy har levert fangst i Lofoten så langt i år, mens 3 800 fartøy er registrert med fangster i hele Råfisklagets distrikt, som strekker seg fra Kirkenes til og med Nordmøre.

20190329 Kjell dagfinnA TorArneA Lofotfishing

Bildetekst: – En viktig arena å være på, sier Kjell Ingebrigtsen. Her sammen med ordførerne fra de to ytterste kommunene i Lofoten. Dagfinn Arntsen fra Værøy og Røst-ordfører Tor Arne Andreassen (t.h.) I bakgrunnen erklærer Svein Ove Haugland messen for åpnet.

Tett på!

Lederen i Fiskarlaget sier for sin del at han mener messa har en unik nærhet til de aktive i næringen og at dette er en av grunnene til at den er så populær både for bransjefolk og ikke minst aktive fiskere.

– Her ser vi ringvirkningene i praksis fra næringen, sier Kjell Ingebrigtsen. Messa blir et utrolig viktig møtepunkt mellom næringen og leverandørene spesielt.

Medlemmer på tur

Ingebrigtsen møtte også medlemmer som kom på dagstur til Kabelvåg fra Andenes.

– Det er en lang biltur å ta i snødriv og fokk, men dette sier mye om hvor betydningsfull en slik arena er. Og jeg håper vi i løpet av helga også skal få mange god-prater, både med medlemmer og ikke-medlemmer på vår stand på messa.

20190329 Kjell Lofotposten

Bildetekst: Kjell Ingebrigtsen ble litt over klokken 13 intervjuet på direkten av Lofotpostens Kai Nikolaisen.