Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
11.06.2015

Demonstrerer lett-seismikk

NGU på Stokkmarknes

Fiskarlagene i Vesterålen er fredag formiddag invitert til demonstrasjon av lett-seismikk på Stokkmarknes. Det er NGU som inviterer.

Det er Norges geologiske undersøkelse (NGU) ved Børre Davidsen som inviterer fiskerne til en demonstrasjon av utstyret fredag formiddag den 12. juni. Demonstrasjonen vil foregå fra klokken 12 og i om lag en times tid.

Davidsen opplyser at han har vært i kontakt en rekke lokale Fiskarlag for å informere om at NGU har planlagt en slik demo av utstyret for lettseismikk. Dette er utstyr som er montert i et eget fartøy og som NGU normalt bruker ved kartlegging av havbunnen.

Demonstrasjonen i havna vil starte opp fra «Rødbrygga» og fartøyet tar deretter en runde innom hurtigrutekaia.

-Vi antar at hele seansen er over i løpet av en times tid, sier Børre Davidsen.

NGU vil i forbindelse med demonstrasjonen av utstyret gi god anledning til spørsmål og informasjon om utstyret og hvordan dette brukes, sier prosjektlederen.

Davidsen presiserer at det ikke skal gjennomføres innsamling av seismikk ved hjelp av det aktuelle utstyret i sommer, noe også de lokale fiskarlagene tidligere er informert om. 

NGU kommer først etter at statsbudsjettet for 2016 er lagt frem til å ta stilling til om de vil søke om å få gjennomført lettseismiske undersøkelser i området. De gjennomfører nå en kartlegging på land.