Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
01.07.2022

Cramer tilbake

Direktør i Sjømatrådet

Christian Chramer (48) er ansatt som ny administrerende direktør i Norges sjømatråd.

– Vi er veldig fornøyde med å få Christian Chramer på plass som ny administrerende direktør i Norges sjømatråd. Hans brede ledererfaring og sterke kommunikasjonsevner vil være med på å løfte Sjømatrådet ytterligere, og vi ser fram til et strålende samarbeid fremover, sier nestleder i styret og leder av ansettelsesutvalget, Amund Drønen Ringdal. 

Tilbake til Sjømatrådet 

Christian Chramer har bred erfaring fra NHO-systemet. De siste syv årene har han vært regiondirektør, kommunikasjonsdirektør og kommer nå fra stillingen som områdedirektør med ansvar for kommunikasjon, samfunnskontakt og regioner i NHO. 

Nå returnerer han til Sjømatrådet, hvor han var både kommunikasjonsdirektør og fiskeriutsending i Sørøst-Asia. I tillegg har han en 13 år lang tjenestekarriere i Hæren. 

Skal videreutvikle sjømatens posisjon

 – Jeg er veldig stolt over tilliten fra styret og gleder meg stort til å ta fatt på jobben som leder av Norges sjømatråd. Jeg ser frem til å jobbe med dyktige kolleger i Sjømatrådet og bedriftene i en av Norges aller viktigste eksportnæringer. Målet er å videreutvikle den sterke posisjonen som norsk sjømat har globalt gjennom å sikre at en voksende verdensbefolkning i enda større grad får opp øynene for sunn og bærekraftig sjømat, sier Christian Chramer. 

Chramer har utdanning fra Forsvarets befalsskole, Krigsskolen og en mastergrad i ledelse og organisasjon fra UiT – Norges arktiske universitet. Christian Chramer er bosatt i Tromsø, er gift og har to sønner på 18 og 22 år. 

Tar over senest i oktober 

Christian Chramer tiltrer stillingen 1. oktober. I mellomtiden vil Børge Grønbech fortsette i sin rolle som konstituert administrerende direktør.

Gratulerer

-Vi gratulerer Christian Cramer og ønsker ham velkommen tilbake til sjømatnæringen. Chramer har bred erfaring og kjenner næringen godt. Det er viktige forutsetninger for å opprettholde og styrke arbeidet som gjøres i og for næringen gjennom Sjømatrådet, sier generalsekretær Sverre Johansen i Norges Fiskarlag.