Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
15.06.2020

200 vil ungdomsfiske

Sommerjobb 2020

196 ungdommer har til nå søkt sommerjobb som fisker. Ungdomsfiskeordningen gjelder for hele landet i perioden fra og med 15. juni og til og med 7. august.

– Nå er ungdomsfisket i gang. Dette er en gyllen mulighet for ungdom til å få et innblikk i fiskeryrket, og forhåpentligvis gir dette mersmak til å velge dette som yrke. Med tanke på koronasituasjonen er det godt å se at denne sommerjobben fortsatt står som et tilbud til de unge, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Ungdomsfiskeordningen gjelder for hele landet i perioden fra og med 15. juni og til og med 7. august. Så langt har 196 ungdommer over hele landet meldt seg på.

– Selv om sesongen har startet er det fortsatt mulighet å melde seg på. Mange har vist interesse i år også, men jeg oppfordrer enda flere til registrerer seg. Dette er en god mulighet til å skaffe seg god arbeidserfaring i sommer, sier Ingebrigtsen.

Det er nye krav fra i år som gjelder alle ungdomsfiskere. Dersom en bruker et fartøy som ikke er merkeregistret skal dette være registrert i Småbåtregisteret hos Redningsselskapet, eller i Skipsregistrene. Registreringsnummeret fra Småbåtregisteret hos Redningsselskapet eller i Skipsregistrene skal registreres på seddel.