Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
15.05.2020

17. mai-tog med båt

Flåten lager tog

Fiskere i flere deler av landet bidrar til at det nå lages alternative 17.-maitog. Fiskefartøy og andre båter skal flere steder delta i lokale nasjonalsdagsmarkeringer etter at den ordinære feiringen ikke kan gjennomføres.

Koronapandemien gjør at lokale kreative krefter blant annet har kommet om med båt-for-tog-løsninger.

Ballstad

På Ballstad i Lofoten har fisker Børge Iversen tatt initiativ til at Fiskarlaget og fritidsflåten bidrar med en båtparade på Ballstad.

Han melder at dersom det er stor nok interesse for dette opplegget, vil de også få med redningsskøyta «Det Norske Veritas» i paraden.Iversen inviterer alle som har båt til å være med på å gjøre årets 17- mai til en minnerik dag. -Finn frem flagget og bli med! oppfordrer Børge Iversen.

Båt for tog på Mausund!

Trøndelag inviterer Fiskarlaget på Mausund også til båtkonvoi.-Alle båteiere på Mausund inviteres med for å feire en historisk 17. mai, oppfordrer Egil Berge, leder i Mausund Fiskarlag.

Han plukket opp ideen fra Sørlandet.- Vi diskuterte det litt i Fiskarlaget og tar et værforbehold, men satser på å gjennomføre sier han. Og forteller at mange alt har varslet at de vil delta.

Hvor stor runden blir avhenger både av vær og oppslutning.- I utgangspunktet ser vi for oss en runde rundt Måøya og Gårdsøya. Men vi får se. Kanskje må det bli en større runde, sier Egil Berge.

Fra Norges Fiskarlag ønskes det lykke til med paradene og vi gratulerer med nasjonaldagen og heier på tillsvarende kreative alternative markeringer av dagen.