Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
17.04.2015

Yrkesfisker.no i ny drakt

Infoside for fiskere

Nettstedet Yrkesfisker.no har fått nytt innhold og nytt design. Det er Sjøfartsdirektoratet som drifter siden, der det nå er enda enklere å finne fram og tilrettelagt for bruk av alle typer dataverktøy.

Sjøfartsdirektoratet har arbeidet med forbedringene av www.yrkesfisker.no siden før jul og med et todelt formål, melder direktoratet.

– Folk flest bruker nå stadig oftere smarttelefoner og nettbrett når de besøker ulike nettsteder, og denne trenden gjelder også yrkesfiskere. Vi ønsket derfor å mobiltilpasse yrkesfisker.no, samtidig som vi gjorde sidene lettere å finne fram på ved å omstrukturere stoffet og kategorisere det bedre, sier webredaktør Steinar Haugberg i Sjøfartsdirektoratet.

Haugberg har jobbet sammen med Cecilia Girard i direktoratets fiskefartøysavdeling og Hilde Stange i direktoratets seksjon for risikostyring og HMS for å tilgjengeliggjøre ressursene på nettsidene. IT-selskapet EVRY har stått for design og teknisk utarbeiding av sidene.

– Sjøfartsdirektoratet er opptatt av å utvikle og forbedre sine digitale tjenester. For oss er det viktig å treffe yrkesfiskerne der de er, og det er stadig oftere på mobil og nettbrett. Vi håper de nye nettsidene bidrar til at det blir enda enklere å nytte ressursene vi tilbyr på yrkesfisker.no, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen.

Lofotfishing med sikkerhetsfokus

Nye www.yrkesfisker.no blir offisielt lansert av Sjøfartsdirektoratet under Lofotfishing 2015 i Kabelvåg. Messen åpner dørene i dag fredag og avsluttes på søndag. Under messen holder også Sjøfartsdirektoratet et aktuelt lunsjseminar lørdag, der både fiskere og deres familier er invitert når sikkerhetskultur fremheves og settes søkelys på. Seminaret holdes i Idrettshuset på messeområdet i Kabelvåg klokken 10 til 14 på lørdag.