Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
07.07.2017

Viktig tilstedeværelse

Otto om London

Fiskarlaget har gitt positiv tilbakemelding til sjømatrådets beslutning om å fortsette sin tilstedeværelse i det britiske markedet. Den nye fiskeriutsendingen i Storbritannia tiltrer stillingen i London 1. september.

Det er Hans Frode Kielland Asmyhr (47) som nå er ansatt som Norges sjømatråds nye utsending i Storbritannia. Han kommer fra Panor Public Affairs. I perioden 2013-2016 var han direktør i Burson-Marsteller. Fra 2005-2013 var han stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, blant annet som medlem av Stortingets næringskomite. Kielland Asmyhr er utdannet jurist.  

UK er viktig

Storbritannia er verdens største torskemarked og et av de viktigste enkeltmarkedene for norsk sjømat. Dette påpekes også tydelig fra sjømatrådet i en pressemelding om ansettelsen.

-Det er helt avgjørende for den norske sjømatnæringen å følge inngående med på Brexit og hvilke konsekvenser det kan få for eksport av norsk sjømat til Storbritannia og EU. Kielland Asmyhr har betydelig kjennskap til Storbritannia og i EU-spørsmål generelt, som vil gi Norges sjømatråd økt kompetanse på dette området, sier Janne Log, direktør for globale operasjoner, kommunikasjon og samfunn i Norges sjømatråd.

Sjømatrådet har hatt utsending i Storbritannia i fire år og som et av de viktigste enkeltmarkedene for norsk sjømat er interessen for hva som skjer i forbindelse med Brexit derfor stor. I tillegg til at Kielland Asmyhr kjenner det politiske miljøet i London godt, vil hans erfaring med PR, kommunikasjon og marked fra blant annet det internasjonale PR-byrået Burson-Marsteller, være et viktig bidrag for å øke markedsandelen og preferansen for norsk sjømat i landet.  

Tommel opp

-Det er en god vurdering fra sjømatrådet at Norge fortsatt er representert gjennom en stilling i London. Det kommer tydelig frem at Sjømatrådet ser denne viktige koblingen mot de ulike utfordringene som er knyttet til Brexit. Det sier generalsekretær Otto Gregussen i Norges Fiskarlag.

Han påpeker at Brexit vil ha utfordringer både når det gjelder handel og når det gjelder fiskeriforvaltning.

-Vi må legge til grunn at handel og fiskerispørsmål, som kvoter og soneadgang kan bli koblet i de prosesser som ligger foran oss. Fra Norges Fiskarlag har vi derfor også invitert den nye fiskeriutsendingen til et møte med oss så tidlig som mulig etter at han tiltrer for å bidra til at han er oppdatert på våre synspunkt og utfordringerne slik vi ser dem, sier Gregussen.