Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
22.05.2017

Vi Må være der

Kjell til Kina

Fiskarlaget er med når en stor norsk delegasjon denne uken besøker Kina. – Landet er et stort og viktig marked for oss og som fiskere må vi ha førstehånds påkobling til den spennende utviklingen vi har nå, sier leder Kjell Ingebrigtsen.

Det er fiskeriminister Per Sandberg som sammen statssekretær Roy Angelvik står i spissen for den norske delegasjonen med sjømataktører og bedrifter fra leverandørindustrien som denne uken besøker Kina.

– Kina er et viktig marked for norsk sjømat. Samtidig er det et enormt potensial for videre utvikling av handelen med sjømat. Besøket blir viktig for å følge opp dialogen om rammevilkårene for norsk sjømateksport til Kina i lys av normaliseringen av våre politiske og diplomatiske relasjoner, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Positiv utvikling

Under besøket til Kina skal fiskeriministeren blant annet lede an under en sjømatkonferanse i regi av Norges sjømatråd. Det blir også lagt opp til politiske samtaler og besøk til utsalgssteder for norsk sjømat.

Fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen sier han er svært tilfreds med den handelspolitiske utviklingen i relasjonen med Kina.

-Statsministeren påpekte under sitt besøk i april at Kina er Norges viktigste handelspartner i Asia, og nyhetene om at Kina og Norge er enige om å gjenoppta forhandlingene om en frihandelsavtale er gode nyheter, sier han.

-Kineserne er både ute etter førsteklasses matvarer, men også vår teknologi og erfaringer. Alt dette kan vi levere på og det gjør at også vi som fiskere må være representert under denne typen reiser, understreker lederen i Fiskarlaget.

Gode nyheter

Kjell Ingebrigtsen sier det kommer gode signaler om en stadig økende interesse for hva vi kan levere til et stort sjømatmarked i Kina.

-Norsk villfisk er ettertraktet og Sjømatrådets fiskeriutsending har synliggjort at det er et stort potensial også ut over interessen for norsk torsk. Kongekrabbe, uer, makrell, kveite, steinbit, samt restprodukter ses på med stor interesse, sier Ingebrigtsen.

Den norske delegasjonen ble søndag kveld drøye tre timer forsinket under avreise fra Kastrup til Beijing. Går alt etter planen blir det etter programmet mottagelse ved den norske ambassaden i Beijing mandag kveld lokal tid i tillegg til sjømatseminar og besøk ved både et tradisjonelt sjømatmarked, samt flere supermarked de neste dagene.