Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
02.03.2017

Velferden åpen

Lofotsesongen

Velferdstilbudet knyttet til Lofotfisket er nå åpnet. Det betyr at fiskere i området kan nyte godt av servicetilbudet som gis fra de mange velferdsstasjonene.

Norges Fiskarlag har i en årrekke organisert og administrert velferdstilbudet for fiskere langs kysten.

Tilbudet er tilrettelagt for å gi et grunnleggende servicetilbud med tilgang til klesvask og dusj, samt å være et møtested med lett matservering og tilgang til aviser og TV.

-Vi ser at ønsket og behovet fremdeles er tilstede for at våre fiskere gis et slikt tilbud. Det er mer enn 20 velferdsstasjoner langs kysten og alle stasjonene i Lofoten og Vesterålen er nå åpnet, opplyser Knut Eriksen som har det administrative ansvaret for å tilrettelegge tilbudet i Norges Fiskarlag.

-Onsdag 1. mars åpnet Henningsværboksen og det er et tegn på at skrei-innsiget er godt. Da er det også tid for å synliggjøre at velferdstilbudet er på plass og tilgjengelig for den økte andelen fiskere som følger fisken, sier leder Kjell Ingebrigtsen.

Følgende steder har velferdstilbud i Lofoten: Sund, Fredvang, Ramberg, Ballstad, Stamsund og Henningsvær.

I tillegg er også stasjoner i Vesterålen og i Troms og Finnmark åpen etter behov knyttet til det enkelte områdets lokale fiskeri.

Mer informasjon om velferdstilbudet og stedsangivelse for alle velferdstasjoner.