Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
03.04.2018

Utmerket skrei i Spania

Skreipatruljen på tur

– Fisken var inne i sitt åttende døgn, og av helt utmerket kvalitet! Det sier avdelingsdirektør for ressurs og miljø i Norges Råfisklag Charles Ingebrigtsen etter skreipatruljens tur til og kontroll i Spania.

Råfisklaget melder på sin nettside at Skreipatruljen nylig gjennomførte en obligatorisk sjekk av kvalitetsmerket Skrei i Spania.

Landet er det viktigste og største markedet for skrei, og det skreimarkedet som ligger lengst unna Norge. Det stiller derfor ekstra store krav til at fisken som pakkes har blitt behandlet helt riktig fra den blir fanget. Både Jan-Erik Jensen og Charles Ingebrigtsen var fornøyd med skreien de kontrollerte i Spania.

– Fisken må ha vært av topp kvalitet helt fra fiskebåten. Her har alle gjort alt rett i alle ledd, det er kun på den måten fisken opprettholder så høy kvalitet etter åtte døgn, sier Ingebrigtsen.

På kontrollrunden i Spania besøkte patruljen en av Europas største fiskemarked «Mercamadrid» i tillegg til flere omlastingsterminaler. Patruljen som fort ble titulert «fish police» tiltrakk seg en del oppmerksomhet, og ble stadig spurt om hva de kontrollerte og hvorfor.

– Vi så mye kvalitetsmerket Skrei på stedene vi besøkte, og alle vi pratet med virket stolt over kvalitetsmerket. Det er veldig gledelig, og lover godt for fortsettelsen, fastslår Ingebrigtsen.

Skreipatruljen gjennomføres av Norges Råfisklag i samarbeid med Norges sjømatråd. Den kontrollerer at pakkeriene følger standarden og at skreien som pakkes til kvalitetsmerket Skrei tilfredsstiller kravene i skreistandarden. Det er Norges sjømatråd som eier merkevaren og som gir pakkerier tillatelse til å bruke merket.

Se også veilederen som ligger ute hos sjømatrådet knyttet til Skrei.(ekstern lenke)