Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
21.01.2014

Utdanningsmesse i Bodø

STOR INTERESSE FOR FISKERIENE

Det var stor interesse og godt besøk på utdanningsmessen som 20.- 21. januar 2014 ble holdt i Møkvedhallen i Bodø. På messen kom blant annet elever fra ungdoms- og videregående skoler, foresatte, lærere og rådgivere.

Sett Sjøbein-standen ble i år kåret til beste stand i Bodø. Tidligere har «Velg yrkesfag» vunnet denne konkurransen.

Den fantastiske gjengen på bildet søget for at hundrevis av ungdommer fikk smaken både på sushi og fikk opplysninger om marine utdanninger og yrker.

Utdanningsmessen i Møkvedhallen hadde utstillere fra utdanningsinstitusjoner, som kunne tilby yrkesfaglig utdanning på videregående skole, høyskole, forsvaret, folkehøgskole og universitet fra inn- og utland.

Sett Sjøbein var blant utstillere med representanter fra hele sjømatnæringen, som utdanningsinstitusjoner, interesseorganisasjoner, lærlinger og ansatte i fiskeflåte og akvakultur. På standen kom mange åpne og nysgjerrige ungdommer. De lot seg engasjere og inspirere av en voksende og aktiv næring.

I år ble det på Sett Sjøbeinstanden servert sushi fra Ohma. Maten ble sponset av Salten Aqua AS. Reaksjonene på maten blant ungdommen var varierende. Noen var mer skeptisk, mens andre fant sushi som velsmakende.

Nordland Fylkes Fiskarlag arrangerte konkurranse hvor alle fikk premier. Vi mottok totalt 184 besvarelser. Blant de riktige besvarelsene ble det trukket ut et gavekort på kr. 300 på City Nord.

Line Jacobsen fra Bodø ble den lykkelige vinneren. Hun går det føste året på design og håndverk på Bodin videregående skole. Line har bestemt seg for å studere og bli interiøarkitekt.

Da Line fikk spøsmål om hva hun vil bruke gavekortet fra Nordland Fylkes Fiskarlag til svarte hun «skolesaker og spleise noe godsaker med mine venninner».