Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
26.04.2019

Ungdommer på fiske

Lofoten 2019

Verdier for over en milliard ble tatt på land under årets Lofotfiske. Noen av de som deltok er fremtidens fiskere. Frithjof Silden er en av våre unge, aktive medlemmer, og han har laget film fra fisket sammen med elever fra Måløy vidaregåande skule.

Frithjof Silden (18) er elev ved Måløy Vidaregåande Skule. Sammen med sju medelever og et mannskap på seks var han på Lofothavet, og han har laget et 10 minutters innblikk i liv og levnet om bord i opplæringsfartøyet «Skulebas».

De åtte elevene er elever fra Naturbruk som har valgt «Fiske og fangst», og turen til Lofoten er en del av praksisen på linja.

«Skulebas» tok turen fra Måløy i ukene 12, 13 og 14, og elever og mannskap om bord fikk også med seg fiskerimessa Lofotfishing som en del av turen.

Frithjof Silden forteller at de i hovedsak fisket ut fra Reine og at de tok på land om lag 20 tonn med skrei, som ble levert hos H. Sverdrup AS.

Vi takker Frithjof for filmen, og håper du også vil sette pris på å se glimtene fra hverdagen på Lofothavet for fremtidige yrkesutøvere.

Se filmen her.