Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
10.04.2017

Tre vant Regattadrakt

Ga kontaktinfo

Kåre Birger Holm vant et stasplagg til sjøbruk i feil ende av karrieren sin. – Overraskende å vinne, det var hyggelig, sier 74-åringen fra Smøla.

Kåre Birger Holm har 56 års sammenhengende medlemskap i Norges Fiskarlag. Han var en av dem som i februar var raskt ute og varslet om gjeldende mobil og e-postadresse.

Tre vinnere

Nå er han sammen med Jørgen Nilsen (83) fra Brensholmen Fiskarlag og Tomas J. Ådland (74) i Midthordland Fiskarlag påskjønnet med flyte- og arbeidsplagget Regatta Fisherman.

-De tre vinnerne er ikke lenger aktive yrkesfiskere og kan derfor ikke gis frimedlemskap, da fant vi ut at en Regatta-bekledning var fornuftig å legge inn i potten, sier leder Kjell Ingebrigtsen.

Lang fartstid

Fiskarlagslederen sier det er imponerende å høre at Holm har vært medlem i så lang tid.

Bakgrunnen er enkel: -Jeg ble konfirmert 21. juli 1957 og har vært aktiv fisker siden. Jeg har vært med i Fiskarlaget siden da og ville gjort det samme igjen.

Holm er opptatt av at det er viktig å stå sammen, slik man gjør som medlemmer i Fiskarlaget og mener det aller meste i samfunnet nå har kommet mer på skinner enn det var i tidligere tider.

-Jeg har et inntrykk av at organisasjonsgraden har gått ned overalt i samfunnet. Vi har blitt forvent med å ha det så bra som vi har.

Faren rekrutterte

Kåre Birger Holm startet på sjøen som mannskap på farens båt. Det gikk i snurpenotfiske etter småsild og deretter drev han i kombinasjon mellom sildefiske og kvalfangst i Barensthavet frem til midten av 60-tallet. Deretter ble det i hovedsak snurpenotfiske etter sild og makrell, inkludert noe stavsildfiske.

Afrika

Han hadde også en spennende periode på Afrika, da han deltok i fiske i Namibia i 1968-69.

-Det var en flott opplevelse. Vi fikk mye fisk, men serviceapparatet på land var helt annerledes enn vi var vant med. Det var Ikke bare å dra på notbøteri eller verksted om vi trengte det. Vi måtte gjøre det meste selv.

Kokfisk

Nå ser han frem til å ta i bruk det nye flyte- og arbeidsplagget.

-Det var artig å vinne og jeg kommer til å bruke plagget. Det er flott at det er å få tak i så gode og nyttige plagg nå, så jeg skulle jo gjerne hatt noen slikt da jeg selv var yrkesaktiv. 

-Jeg drifter litt til husbruk og da er det fornuftig å være skikkelig kledd, sier den sindige smølværingen.