Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
03.03.2014

Torskebonaza

Fisken kommer som en flo

-Det er et enormt innsig av skrei og i dag fikk jeg et nytt bevis på dette. Det sier leder Kjell Ingebrigtsen i Norges Fiskarlag etter å ha mottatt et ekkoloddbilde fra et medlemsfartøy fredag morgen.

– Torsken kommer som en flo, sier Ingebrigtsen.

Kjell Ingebrigtsen avsluttet denne uken sitt vinterfiske fra Henningsvær og sier det har vært en god fiskesesong både for egen del og for næringens del.

-Det er jevnt god størelse på fisken og meget hyggelig også å høe rekord-registreringene som Havforskningsinstituttet nå gjø når det gjelder gytingen.

-Dette fikk jeg også et nytt bevis på i morges da meldingen tikket inn med det vedlagte bildet av ekkoloddet. Jeg har jo selv sett hvor tett fisken står mens jeg selv var på Lofothavet, og det er bare en nytelse å se for oss som er i næringen, sier Kjell Ingebrigtsen.

-Ekkoloddbildet er et lite, men synlig bevis på fiskemengden som nå beveger seg langs kysten vår.

Fiskarlagslederen sier han nå tar helg i trygg forvissning om at dette viser at volumet av gytefisk er svært godt og han håper dette også skal komme til uttrykk gjennom at torskestammen holder seg oppe, gitt at vi i samarbeid med Russland fortsatt klarer å forvalte ressursen på en bærekraftig måte.

Kjell Ingebrigtsen har selv om lag 35 sesonger på vinterfiske bak seg og sier han mange ganger har sett lignende øyeblikksbilder.

-Likevel vil jeg kanskje driste meg til å si at det under årets sesong har vært spesielt stor tetthet i de registreringene jeg og de kollegene jeg har snakket med har gjort på «loddet.» Dette er rett og slett gode nyheter for norsk fiskerinæring og for Norge som sjømatnasjon, sier Kjell Ingebrigtsen.

-Samtidig må jeg si at jeg håper at vi i fremtiden også skal få tatt ut bedre pris for det utsøkte råstoffet vi leverer. Kostnadene med å drive fiske har økt fra år til år. Inntjeningsevnen må derfor hele tiden være i fokus for oss som skal drive fiske.