Topptungt på Husøy
Gregussen deltar
-Jeg kommer til å framsnakke hele sjømatnæringa og fortelle hvor godt det går. Dette sier generalsekretær Otto Gregussen i Fiskarlaget om sin deltagelse på Husøydagan i helga.
Det tradisjonsrike arrangementet på Husøy i Troms har i år hele tre navn fra rekken av norske fiskeriministre når det fiskerifaglige seminaret dras i gang på lørdag. Tidligere fylkesmann og minister Svein Ludvigsen skal åpne arrangementet, som han omtaler som et viktig politisk verksted. I panelet sitter nåværende fiskeriminister Elisabeth Aspaker, leder i Sjømat Norge Inger Marie Sperre og Otto Gregussen. Deltagerlov, fiskesalgslagslov og markedsadgang er de planlagte temaene for debatten, som ledes av ordfører Geir Inge Sivertsen i Lenvik.
Ser i glasskula
Otto Gregussen har hatt flere sentrale roller i sjømatnæringen de siste årene, og både vært fiskeriminister og regiondirektør i Fiskeridirektoratet.
Som generalsekretær i Norges Fiskarlag vil han i sitt innlegg på Husøy se fremover på vegne av næringen. I et perspektiv på 10-15 år frem i tid ser han videre vekst for en moderne næring i kontinuerlig endring, der småbedrifter langs hele kysten fortsatt vil være grunnlag for bosetting og sysselsetting.
-Vår næring har en innovativ holdning til utvikling av teknologi og har et enormt og bærekraftig potensial som gjør at vi vil være robuste over tid.
I innlegget mitt vil jeg spå at vi nok får enda sterkere konkurranse om arbeidskrafta og at kompetansekravene for sjømatnæringen nok vil endres mye i de kommende årene.
Framsnakk
-Jeg tror også at vi må være forberedt på en kapasitetstilpassing, både på sjø og land. Likevel er det all grunn til å rette ryggen, være stolt og se fremover mot en fantastisk utvikling videre. Vi må som næring også bli enda mer opptatt av og konsentrere oss om de tingene som bringer oss framover og ikke lete etter bagateller å krangle om, sier generalsekretær Otto Gregussen.
Det fiskerifaglige seminaret under Husøydagan holdes ved bedriften Brødrene Karlsen klokken 16 lørdag 22. august.