28.05.2024

Tilbudet består

Ny eier av velferden

En lokal kjøper har tatt over eierskapet av Dreyergården i Henningsvær. Norges Fiskarlag har fått avtale om fortsatt drift av velferdstilbudet i bygget.

I en mannsalder har fiskere strømmet til bygget i Henningsvær for å prate, ta en dusj eller vaske klær.

Nå har en lokal kjøper tatt over eierskapet fra Norges Fiskarlag. Imidlertid har det fra Fiskarlagets side vært et klart ønske om at velferdsdriften skal kunne fortsette.

– Det var en forutsetning for oss å fortsatt sikre drift av et tilbud, og det har vi sikret med en tilbakeleieavtale, sier økonomisjef Erling Holmeset i Norges Fiskarlag.

-Bakgrunnen for salget er enkelt sagt at eiendomsdrift ikke er vår kjernevirksomhet, påpeker Holmeset som nå er fornøyd med at oppdraget fra Fiskarlagets landsstyre om å selge bygget er i boks.

Dreyergården ble bygget i 1850 og i flere tiår har velferdsdriften hatt tilbud om alt fra klesvask, badstue og dusj, til enkel kafeservering og TV og internett-tilgang.

Spesielt for langveisfarende fiskere er tilbudet viktig og det er en hovedgrunn til at Fiskarlaget har ønsket å videreføre et velferdstilbud i Henningsvær.

Det er Advokatfirma Knut Pedersen AS som har bistått med salget av den tidligere væreiergården sentralt i Henningsvær.