Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
27.04.2020

Tidenes kolmulesesong

Se video fra fisket

Årets norske kolmulefisket har passert en milliard i omsetning. Dette er ny omsetningsrekord i fisket som så langt i hovedsak har pågått i EU-sonen, melder Norges Sildesagslag.

På tross av den oppståtte koronasituasjon så har norske fiskere aldri hatt så stor verdi av kolmule som i år, melder sildelaget i sin oppsummering for uke 17.

I ukerapporten vises det til at som forventet så går kolmulekvantumet nå ned og sist uke fikk Sildelaget bare innmeldt 2 200 tonn. Dette er fordelt på to båter i kolmuletrål fisket i EU, – / Færøysonen, og en båt fra «kanten» i kombinasjonsfiske.

Av årets kolmulekvote på 360 283 tonn er det fisket vel 328 000 tonn, og de forventer at hoveddelen av restkvoten blir tatt i norsk sone.

Årets kolmulefiske vest av Irland og Skottland var i starten preget av ekstremt og langvarige tøffe værforhold, med stormer i kø.

Bli med på kolmulefiske

Nå kan du også bli med og se hvordan dette fiskeriet foregår.

Førstemaskinist Espen Vike har tatt med seg kameraet til Nord-Atlanteren og gir en detaljert skildring av hvordan fisket foregår om bord i ringnotbåten Teigenes som er hjemmehørende i Fosnavåg på Sunnmøre.

I filmen til Vike får vi ta del i alle operasjonane fra turen starter i Fosnavåg til båt og mannskap er på fiskefeltet, starter søket etter fisk og til all fisken på 1 850 tonn er fisken er levert hos Vedde på Sula en ukes tid senere.

Se Espen Vikes film her.