
Tett politisk kontakt
Møter partiene
Fiskarlaget har til nå i år gjennomført en rekke møter med både regjeringsapparatet og partiene på Stortinget. – Dette er møtepunkt med høy prioritet og som har stor betydning for våre medlemmer og næringen, sier leder Kåre Heggebø.
Norges Fiskarlag har et omfattende møteprogram for å bidra til at våre interesser og de ulike medlemsgruppenes utfordringer er godt kjent for politikere og beslutningstagere.
Bare den siste måneden har vi gjennomført flere møter med stortingspolitikere fra ulike partier.
Vi har også hatt en rekke møter med Nærings- og fiskeridepartementet og forvaltningen.
-I kontaktmøtene med Stortinget er vi spesielt i et valgår opptatt av å ha god kontakt og fremme våre synspunkter i forbindelse med at partienes landsmøter skal vedta nye partiprogrammer, påpeker Kåre Heggebø.
Han har sammen med generalsekretær Sverre Johansen og rådgiver Hanna Bakke-Jensen deltatt i møtene.
Både lokalt og globalt
-Vi opplever at Norges Fiskarlag blir lyttet til og at våre innspill har stor verdi for de ulike partiene. Det er også nyttig for oss å diskutere de ulike utfordringene og sakene som treffer vår næring med de ulike partiene, påpeker generalsekretær Sverre Johansen.
Han viser til at den urolige globale situasjonen nå gjør det enda viktigere med tett dialog med våre myndigheter og beslutningstagere.
Mange tema
Norges Fiskarlag har tatt opp både dags- og tidsaktuelle saker med de ulike partienes fraksjoner, og drøftet blant annet følgende tema og saker:
- Kvotesituasjonen i 2025 – hvordan går året så langt? Hvilke behov for tiltak er det?
- Oslofjorden
- CO2-avgiften og det grønne skiftet i fiskeflåten
- Innspill til programprosessene til partiene
- Hysefisket på Øst-Finnmarka
- Oppfølging av kvotemeldingen

Her er lenker til omtale av noen viktige møtepunkt og innspill den siste tiden
- Møte med politisk ledelse i NFD – 7. februar
- Statsministerens kontaktutvalg – 28. februar
Vi har også gitt innspill i følgende politiske prosesser, både med høringssvar og deltagelse i komitehøringer på Stortinget:
- Dyrevelferdsmeldingen – 20. februar
- Totalberedskapsmeldinga – 13. februar
- Statsbudsjettet – 7. februar
Totalberedskapsmeldinga
-Vi oppfattet det som spesielt at fiskeriene ikke nevnes i Totalberedskapsmeldingen. Meldingen har ingen konkrete tiltak med tanke på matforsyning og vår næring nevnes heller ikke i andre sammenhenger, som for eksempel knyttet til samfunnsberedskapen vi gjennom flåten kan bidra med eller vår rolle knyttet til suverenitetshevdelse. Alt dette fremstår nesten uforståelig for oss, og det har vi gitt tydelig beskjed om, forteller Kåre Heggebø.