Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
25.08.2017

Storfangst for «Bluefin»

Makrellstørje 2017

29 velvoksne størjer ble torsdag tatt om bord i Florøbåten «Bluefin». Fartøyet har jaktet den ettertraktede storfisken i tre dager og sett svært mye størje.

«Bluefin» er tildelt en kvote på 30 tonn makrellstørje for 2017. Den norske totalkvoten er på 52,48 tonn.

Reder Atle Magne Nekkøy og mannskapet hans sikret fangsten ved Toftevika i Øygarden etter tre dagers leting. Han forteller til Fiskeribladet at de har sett store mengder fisk de tre dagene de har vært ute.

– Det er helt enormt med størje. Det var sånn at du ikke visste hvilken dott du skulle kaste på.

Størja har oppført seg helt vill og galen at det har ikke vært råd å få tak i den før de omsider lyktes torsdag, opplyses det fra «Bluefin». Det var ifølge Nekkøy store mengder åte, spesielt makrellpir- og yngel i området de sikret seg størja. Vekten på fiskene ligger rundt 200 kilo pluss.

– Vi har ikke veid de, men det var noen skikkelig store eksemplarer, sier Nekkøy, som er godt fornøyd med størrelsen på fangsten.

– Nå får vi testet ut salgs- og markedsapparatet rundt dette skikkelig. Vi skal levere i Gunhildvågen i Florø fredag morgen, sier rederen.

I fjor var det «Hillersøy» som ble tildelt muligheten til å jakte størje. Fartøyet landet hele 191 størjer av den ettertraktede tunfisken i ett notkast. Snittstørrelsen var på om lag 200 kilo.