Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
21.02.2019

Steinar Bredsand (1963-2019)

Minneord

Steinar Bredsand (55) ble torsdag gravlagt fra Bamble kirke. Han døde 13. februar etter å ha fått påvist kreft sist høst.

Steinar Bredsands bortgang er uvirkelig for oss alle. Savnet og tomrommet er stort etter en mann som hadde stor klokskap og som satte sin neste og felleskapet i fokus hele tiden. Det gode smilet og den trygge og gode stemmen skal vi huske han for.

Han kom fra en fiskerfamilie på Breisand i Bamble kommune, men det var ikke gitt at han skulle bli fisker. Av utdannelse var han bilmekaniker, og etter militæret ble han med på rekefiske. Året etter kjøpte han reketråleren.

Fiske og hverdagen på havet var noe han levde og åndet for. Gjennom arbeidet var det grunnleggende for Steinar å være tydelig på viktigheten av å bygge kompromisser og å finne løsninger. Med hans ærlige interesse og respekt for motstridende parters synspunkt, fungerte Steinar som et viktig bindeledd når det oppsto uenighet.

Steinar var en sosial person som var meget godt likt og som bidrog med solide kunnskaper inn i landstyresalen i Norges Fiskarlag. Han gjorde en imponerende innsats for organisasjonen, ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt, som representant i norske delegasjoner.

Gjennom sin positive og løsningsorienterte væremåte nøt Steinar også stor respekt og fikk anerkjennelse på alle nivåer i fiskeriforvaltningen. Steinars alltid saklige og behagelige vesen ble lagt merke til, også når han viste sitt mest engasjerte temperament. I dialogen mellom organisasjonen og våre fiskerimyndigheter førte hans innsats til mange viktige forbedringer, også i Skagerrak-fiskernes yrkeshverdag.

Reketråleren «Mostein» ble ofte lagt til kai når Steinar reiste rundt og talte fiskernes sak med forskere, forvaltere og politikere. Etter konstruktive møter opplyste han på beskjedent vis at resultatene ble fremforhandlet av «oss» og «vi» selv om lyskasteren gjerne burde rettes mot han innsats.

Steinar hadde aldri bare seg selv i tankene. Han var vår mann tvers igjennom, opptatt av felleskapet og fiskernes kollektive fremtid.

På vegne av Norges Fiskarlag og Fiskerlaget Sør vil vi lyse fred over Steinar Bredsand sitt minne.

  • Kjell Ingebrigtsen, leder i Norges Fiskarlag
  • Alf Erik Ulland, nestleder Fiskerlaget Sør