Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
30.10.2020

Sjøkartkonferansen

Du kan delta

Fiskarlaget er blant innlederne på Sjøkartkonferansen som holdes 3.-4. november. Årets konferanse holdes digitalt og det er derfor enkelt for deg å delta om du ønsker.

Førstkommende tirsdag starter den årlige Sjøkartkonferansen i regi av Kartverket. I år gjennomføres Sjøkartkonferansen digitalt tirsdag 03. og onsdag 04. november.

I alt 13 innledere har fått 12 minutters taletid for å belyse hva som skal til for å få sikre og effektive havner, best mulige sjøkart for mindre fartøy og sjøkart for fritidsbåter. 

Hva får du på årets konferanse?

Sikre og effektive havner, tirsdag 3. november kl. 10.00 

Sikre og effektive havner bidrar til å styrke konkurranseevnen til sjøbaserte transportløsninger. På Sjøkartkonferansen vil Havnedataprosjektet til Kartverket, digitaliseringsprosjektet i samarbeid med Grieg Connect og Oslo Havn, og erfaringer fra Kystverket deles.

Sjøkart for mindre fartøy, onsdag 4. november kl. 10.00.

Sjøkartet er stadig i endring. Nye grunner oppdages og merkingen langs kysten endres. Et oppdatert sjøkart legger grunnlaget for å gjennomføre en sikker og effektiv seilas. De offisielle sjøkartene oppdateres jevnlig, og brukeren plikter å følge strenge rutiner for å være oppdatert.

Sjøfartsdirektoratet, Norges Fiskarlag og TELKO AS vil dele sin innsikt i denne sesjonen.

Fritidsbåter, onsdag 4. november kl. 20.00.

Sjøkartet er et viktig virkemiddel for å unngå grunnstøting, og et glimrende hjelpemiddel for å tilegne seg lokalkunnskap om områdene du planlegger å ferdes i. Temaer vil være bruk og valg av kartplotter og sjøkart, nyttige nautiske produkter og tjenester m.m.  Redningsselskapet, Norges Padlerforbund og Kartverket er blant foredragsholderne.