Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
22.05.2018

Seilbåt hevet og fjernet

Tommel opp fra Knut

Seilbåten som ble tatt på garn i Trondheimsfjorden er nå hevet og fjernet av Trondheim havn. Fisker Knut Isaksen trodde fangsten var en storkveite.

– Jeg fikk sjokk da jeg så snuten på en båt komme opp av vannet, sa fisker Knut Isaksen fra Trondheim da han 26. april trodde han dro storkveite i garnet.

Knut Isaksen (49) sier han er meget godt fornøyd med at Trondheim Havn nå har hevet og fjernet den om lag 25 fot store seilbåten som han fikk i Flakkbukta ved Trondheim.

Han brukte mer enn to timer på å få garnet opp.

Hevet og hogget

Trondheim Havn opplyser at de hevet seilbåten 15. mai og at den allerede er hugget opp. Båten var uten kjøl da den ble tatt på land og hadde heller ikke noe av verdi om bord.

Fisker Knut Isaksen får ros for at han merket og varslet om funnet av seilbåten til havnevakta i Trondheim. Havnemyndigheten vil følge opp saken videre overfor siste registrerte eier.

Tommel opp

Nå når seilbåten er hevet sier Knut Iversen at han mener det er smått utrolig at han klarte å dra opp en så stor farkost med bare 300 kilo trekk-kraft på garnhaleren.

Han er fornøyd med at seilbåten er fjernet og blir tatt hånd om på skikkelig vis og heller ikke lenger representerer en risiko for å få ødelagt fiskebruk.