Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
16.08.2018

Samarbeid gir synlighet

Sjømatnæringen i Arendal

-Vi er kjempefornøyd med den synligheten sjømatnæringen har hatt under Arendalsuka. Det sier generalsekretær Otto Gregussen i Norges Fiskarlag om samarbeidet som sjømatnæringen har hatt gjennom Norges sjømatråd i Sørlandsbyen.

Torsdag morgen ble det tredje av næringens felles arrangementer holdt i Dagens Næringslivs telt.

Renate Larsen, administrerende direktør i Sjømatrådet sier målsetningen med deltagelsen i Arendal har vært å bidra til økt kunnskap og synlighet på vegne av hele næringen.

Fornøyd general

Norges Fiskarlag har sammen med de andre organisasjonene i næringen samarbeidet med Norges sjømatråd om program og innhold for synliggjøringen av vår virksomhet og samfunnsrolle i Arendal. 

-Jeg opplever at vi har nådd vår målsetning, sier Gregussen.

-Arendalsuka har et vell av samfunnstema i sitt omfattende program og det har vært en fornøyelse å kunne shoppe i et bredt spekter av interessante tema i løpet av dagene rundt Pollen. Selv har jeg i hovedsak deltatt på næringsrelaterte arrangement og jeg har hatt innholdsrike, lærerike og nyttige dager på Sørlandet, sier Fiskarlagets generalsekretær.  

Kunnskap og synlighet

Hvordan få unge til å spise mer sjømat – og ringvirkninger fra næringen var tirsdag og onsdag tema i DN-teltet, mens dagens tema var fremtidsperpektivet med den elegante overskriften «Fra sydvest til høyteknologifest».

Renate Larsen mener næringen har utviklet seg enormt bare på de 20 årene hun har arbeidet med sjømat. 

-Jeg tipper vi utvikler oss like mye på dem neste fem årene som de 10-20 foregående årene.

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik sa i samtale med Renate Larsen at han vil være en statsråd som skal favne hele næringen og bidra til å synliggjøre hele bredden av næringen i måten han arbeider på.

-Derfor har jeg sagt jeg vil være sjømatminister. Jeg er ikke så opptatt av titler, sa Harald Tom Nesvik da han ble utfordret på om han nå vil gå for permanet endring av sin nåværende tittel.

Se video

Alle de tre arrangementene kan du se utdrag av i denne linken til sjømatrådets side.

Torsdagens program

Den røde tråden har blitt holdt av programleder Andreas Wahl gjennom de tre timessesjonene. Wahl har fått med seg mange samtalepartnere fra både innsiden og utsiden av næringen, så også i dag.

Under den nevnte overskriften «Fra sydvest til digital høyteknologifest. Slik blir fremtidens sjømatnæring» hadde Wahl med seg et variert sammensatt panel for å prøve å si noe om hvordan sjømatnæringen kan eller vil utvikle seg inn i fremtiden:

  • Renate Larsen, Norges sjømatråd
  • Harald Tom Nesvik, fiskeriminister
  • Olav Kjørven, CSO, EAT Foundation
  • Fredrik Nordøy, Nordøy Sea
  • Cilia Holmes Indahl, bærekraftsdirektør, Aker BioMarine
  • Ola Gaute Aas Askheim, trendanalytiker Opinion