Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
08.09.2017

Reidar Nilsen 70

Fiskarlaget gratulerer

Norges Fiskarlag gratulerer Reidar Nilsen med 70-årsdagen lørdag 9. september. Dagen feires med familien på hjemstedet Hasvik.

– Reidar Nilsen har en omfattende løpebane i organisasjonen, og det er hyggelig å få gratulere en bauta i norsk fiskerinæring med jubileum, sier dagens leder i Norges Fiskarlag Kjell Ingebrigtsen.
Reidar Nilsen gikk av som leder i Fiskarlaget i 2013 etter 12 år ved roret. Før det var han i seks år leder i Finnmark Fiskarlag, og totalt satt han 10 år i styret her.

I hjemkommunen Hasvik har han også vært aktiv i politikken, med fem kommunestyreperioder bak seg. Reidar Nilsen har sin utdannelse fra Sjømannsskolen i Tromsø i 1966- 1967, og han var i utenriksfart mellom 1962- 1970. Fra 1970 har han vært fisker med egne fartøy.

Rolig feiring

70-årsdagen skal feires med familien på hjemstedet.
– Jeg har jo tenkt å feire litt. Vi holder åpent hus. Ho Ragnhild ordner til og vi feirer hjemme med familien, forteller jubilanten på telefon noen dager før rundemålet.
Vi snakker sammen mens han sitter i styrhuset på motorkrysseren «Norfolk» fra 1943. Fartøyet har hatt vernestatus siden 2009. Han har nettopp hatt jordskifteretten om bord, og før det en haug med rikskjendiser.

«Gutta på tur»

Reidar Nilsen er et velkjent muntrasjonsråd i fiskerinæringen, og slikt kan det også bli fjernsyn av. TV2 har vært på besøk, og resultatet kommer i et av de fire nye programmene med «Gutta på tur» som kommer i september i forbindelse med TV-kanalens 25-årsjubileum.
– Ja det var trivelig å ha besøk, og så fikk vi jo bra med fisk også, forteller Reidar.

Spania og Landsmøte

Reidar bekrefter også at han kommer til å delta på Landsmøtet i Fiskarlaget 1.- 2. november.
– Da kommer jeg til Trondheim direkte fra Spania, forteller han. Og avslører at de fem brødrene Nilsen for første gang drar på langtidsferie sammen med sine fruer.
– Vi har leid et hus i Malaga og blir der en uke, og kjører deretter en uke nordover i Spania før vi kommer hjem. Jeg er for øvrig glad for at stortingsvalget er over når vi skal på ferie. Jo, du skjønner vi er spredd for vær og vind rent politisk. Det blir så mye enklere når alt er avgjort før vi skal være sammen i flere uker, sier han og humrer på sitt sedvanlige vis.
Det blir for øvrig første Landsmøtet Reidar Nilsen deltar på som fullblods æresmedlem i Fiskarlaget. Han var en av de tre som ble utnevnt under forrige landsmøte i 2015.

«Tuller litt»

Når vi spør om jubilanten «pjasker med vanning av bruk» får vi et kjapt svar tilbake:
– Jeg «tuller litt» med både torsk og sei. Nå for tiden ror jeg litt med seigarn, mens jeg har hatt med meg en av brødrene mine på torskefiske i vinter.
– Og så må du få med at jeg ser frem til å komme på Landsmøtet og at jeg håper det blir en god løsning i organisasjonssaken, avslutter den fortsatt like engasjerte Reidar Nilsen.