Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
30.10.2019

Pelagisk arena

Ålesund 31. august

Påmeldingen til årets Pelagisk Arena i Ålesund 31. august er nå åpnet. Noen av de fremtidige ressursene inn i næringen deltar på Marin Student-bootcamp og vinnerbidraget under bootcampen presenteres i løpet av dagen. 

Det er FHF og Norges Sjømatråd sammen ønsker næringen velkommen til Pelagisk Arena 2017 i Ålesund. Arrangementet holdes ved Scandic Parken.

Pelagisk Arena har utviklet seg til å bli den årlige samlingen for alle med tilknytning til eller interesser i pelagisk sektor. Pelagisk Arena 2017 er møteplassen der du får med deg viktige presentasjoner og gode diskusjoner. Alt under en felles pelagisk paraply. Det pleier å bli fullt hus, så det kan lønne seg å melde seg på tidlig. Påmelding gjøres via linken nederst på siden.

Studenter deltar

Under årets arrangement er også en gruppe på 20 studenter som deltar i Marin Student Bootcamp. Det er sjømatnæringens rekrutteringsprosjekt Sett Sjøbein som inviterer studenter fra ulike studieretninger til Sunnmøre, 

De 20 studentene får besøke spennende bedrifter, møte kreative folk og mulighet til å knytte viktige kontakter. Deltakerne får en oppgave som skal løses i tverrfaglige grupper og presenteres for en jury. Vinnerbidraget blir presentert på Pelagisk Arena. 

Program Pelagisk Arena:

09:30 Ankomst og registrering

10:00 Velkommen v/Renate Larsen, Norges Sjømatråd

10:05 

  • Pelagisk hjørne: Konferansier Thorvald Tande i samtale med Sigurd Teige, Janne-Grethe Strand Aasnæs, Tommy Torvanger og Harald Sperre

10:50 Pause

11:15 

  • Økt global politisk uro – hva betyr det for Norge? av Elisabeth Holvik, Sparebank1-gruppen
    Datadeling mellom fartøy på feltet – vårt norske fortrinn? av Per Magne Eggesbø, Eros AS
    Making Norwegian Mackerel even greater av Gunvar L. Wie, Norges Sjømatråd i Japan og Korea

12:15 Lunsj

  • 13:15
    Prisnedgang for råstoff til fiskemel og fiskeolje i 2017
    Selger Norsildmel som idioter, eller har markedet endret seg? av Jon Tarlebø, Nordsildmel
    Mesopelagisk fiskeri i praksis – erfaringer og potensiale av Arne Birkeland, Birkeland fiskebåtrederi
    Mesopelagisk fisk – ny og verdifull ressurs? av Sissel Rogne, Havforskningsinstituttet

13:55-14:15 Pause

  • 14:15
    UK – Nye pelagiske muligheter? av Otto Gregussen, Norges Fiskarlag
    Danske rederi – fremtidige fiskere uten fisk? av Esben Sverdrup-Jensen, Danmarks pelagiske produsentorganisasjon.
    Marin Student-bootcamp: Presentasjon av vinnerbidrag

15:00 Pause

  • 15:20
    Makrellfiletens verste fiende, målt og kartlagt av Wenche Emblem Larsen, Møreforsking
    Pelagiske muligheter i Afrika av Trond Kostveit, Norges Sjømatråd

16:15 Slutt

19:00 Chefs dinner – der nord møter øst
Med entusiasme og kjærlighet til faget, inviterer for anledningen hotellets kjøkken i samarbeid med sjefskokk Christopher W. Davidsen, sølvvinner Bocuse d´Or 2017, og de anerkjente kokkene Chef Kageyama (Sawamura, Tokyo) og Chef Tae Wan Ryu (Ryunique, Seoul) til et enestående måltid basert på det beste vårt pelagiske Norge har å by på.

PÅMELDING (ekstern link)